MENU
CAMA brengt 11 nieuwe zendelingen naar minst bereikte volken

CAMA brengt 11 nieuwe zendelingen naar minst bereikte volken

05 jan

Zendingsorganisatie CAMA Zending heeft in 2022 maar liefst 11 nieuwe zendeling uit kunnen zenden naar de minst bereikte volken. Hiermee groeide de organisatie vorig jaar naar 74 uitgezonden zendelingen.

De nieuwe zendelingen werden wereldwijd naar verschillende landen uitgezonden. Een van hen ging, samen met zijn gezin, terug naar zijn geboorteland Ghana. Zij kozen ervoor zich te richten op de minst bereikten in het noorden van het land: ďIn de dorpjes van Noord-Ghana vind je verbazingwekkend veel mensen die de liefde van Jezus niet kennen. Er is veel armoede, weinig voedselzekerheid en er zijn veel mensen die moeite hebben om goed onderwijs te kunnen betalen. Wij geloven dat God ons roept om Zijn liefde te delen met deze mensen. Om relaties op te bouwen door middel van scholing en landbouw. Om zijn Woord te brengen naar die plekken waar Hij het minst zichtbaar is en om te helpen bij de ontwikkeling van dit gebied en deze mensen.Ē

Naar het Midden-Oosten
Een zendelinge werd uitgezonden naar een van de meest gesloten landen ter wereld. Een stel - samen hebben ze eerder al veel ervaring opgedaan met vluchtelingenwerk op Lesbos - werd door CAMA Zending uitgezonden naar het Midden-Oosten. Hun werk zal bestaan in het helpen opbouwen en bemoedigen van een plaatselijke - niet zichtbare - gemeente. Daarnaast gaan zij werken met de vluchtelingen aan de rand van deze samenleving. Om veiligheidsredenen kan over deze zendelingen geen verdere informatie worden gegeven.

Om veiligheidsredenen kan over deze
zendelingen geen verdere informatie
worden gegeven.


Een cultureel centrum
Twee vijftigers - die hun loopbaanervaring in het bedrijfsleven in willen gaan zetten voor het zendingswerk - gaan een cultureel centrum runnen in een land waar minder dan 1% van de bevolking christen is en waar sprake is van veel vervolging. Ook op deze plek is een grote diversiteit aan vluchtelingen. Het cultureel centrum waar zij aan de slag gaan, bevindt zich vlak bij een universiteit waardoor ze in contact komen met veel jongeren die het centrum bezoeken voor een kop koffie, een goed gesprek of een rustige werkplek. Veel nieuwe christenen verliezen het contact met hun families, voor hen is het belangrijk dat zij een plek vinden waar ze andere christenen ontmoeten. Dit cultureel centrum is voor veel van hen deze plek van ontmoeting.

ItaliŽ
In het noorden van ItaliŽ, in een gebied waar minder dan 1,5% van de bevolking protestants-evangelisch christen is en waar weinig protestants-evangelische kerken zijn, ging een stel via CAMA Zending aan de slag om de lokale kerk te ondersteunen in de opbouw van de gemeente en om Jezus zichtbaar te maken voor de vele Italianen die Hem niet kennen. De kerk wil een baken van licht en hoop voor de wijde omgeving zijn. Ook door een thuis te bieden voor mensen in nood, waar mensen die hulp nodig hebben geholpen worden, door onder meer een voedsel- en kledingbank te starten en in de toekomst christelijk onderwijs aan te bieden. Deze plek is - in combinatie met het vluchtelingenwerk in Milaan - eveneens een van de bestemmingen van de aangeboden missiereizen voor jongerengroepen.

Senegal
Een ander stel, met veel ervaring in discipelschaps- en leiderschapstraining, is in Senegal aan de slag gegaan. In Dakar sluiten zij zich aan bij een internationaal CAMA-team. Er zijn diverse projecten waar zij aan zullen bijdragen. Zij willen Jezus volgen in het brengen van Gods Koninkrijk in alle aspecten van de samenleving, door Jezus zichtbaar te maken en mensen met Hem in aanraking te brengen.

'Jezus zichtbaar maken en mensen
met Hem in aanraking te brengen.'


missiereis
Naast de zendelingen die voor lange termijn werden uitgezonden, maakten diverse jongerengroepen een missiereis naar een van de plekken waar CAMA Zending wereldwijd actief is en waren er mensen in voorbereiding voor een (korte termijn) uitzending.

lokale gemeentestichters
Verder groeide het aantal Mission Partners in 2022 van 14 naar 19. Dit betreft lokale gemeentestichters die in eigen land kerken planten. Nederlandse partnergemeenten committeren zich aan hun ondersteuning met gebed en financiŽn waarbij meerdere gemeenten in Nederland partner kunnen worden van dezelfde gemeentestichter. CAMA Zending heeft momenteel Mission Partners in onder andere het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en India.

Meer informatie over CAMA Zending en de uitgezonden zendelingen op www.camazending.nl

Datum: 5 januari 2023
Auteur: Cama Zending - Hans Borghuis
Foto: Cama Zendig
Website: http://www.camazending.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: