MENU
Prachtige om de waarheid van Gods Woord over heel de wereld te mogen brengen

Prachtige om de waarheid van Gods Woord over heel de wereld te mogen brengen

13 jan

Shalom uit de Filippijnen! Ik ben hier dinsdag aangekomen en ben meteen aan de slag gegaan. Woensdagavond spraken pastor Barry Stagner en ik op een miniconferentie in Tarlac City, twee uur ten noorden van Manilla. Vorige week om deze tijd was ik in Singapore. Vanuit Singapore reisde ik naar Vietnam, waar mijn tijd gevuld was met spreekbeurten.

In deze nieuwsbrief geeft Amir ons weer een overzicht van actuele gebeurtenissen in het Midden-oosten.

Russische wraak verkeerd afgelopen
Het ministerie van Defensie in Moskou beweerde dat een raketaanval in Kramatorsk op zondag, waarbij 600 OekraÔense soldaten in twee slaapzalen werden gedood, een reactie was op de dodelijke aanval van OekraÔne op een Russische tijdelijke kazerne in Makiivka vorige week, waarbij tientallen van hun troepen werden gedood. Het enige probleem is dat de raketten hun doel misten en er geen enkel teken is van ook maar ťťn slachtoffer.

Iran ontvangt Russische straaljagers
Rusland bereidt zich voor om 24 Sukhoi Su-35 gevechtsvliegtuigen naar hun goede vrienden in Iran te sturen. Het is al tientallen jaren geleden dat Teheran nieuwe gevechtsvliegtuigen heeft aangeschaft, en deze uiterst wendbare toestellen, die in Isfahan zullen worden gestationeerd, zullen de kwijnende luchtmacht zeker versterken. Deze militaire deal is nog een teken van de groeiende relatie tussen de twee landen - een vriendschap die nodig is voor de komende oorlog van EzechiŽl 38.

Islamitisch regime sluit meer demonstranten op en executeert ze
Mohammad Mehdi Karami, een 21-jarige karatekampioen, en Seyed Mohammad Hosseini, een vrijwillige kindercoach, werden zaterdag opgehangen als onderdeel van de inspanningen van Teheran om de wijdverspreide protesten over de dood van Mahsa Amini door toedoen van de zedenpolitie in september de kop in te drukken. Vele anderen zijn opgesloten in Iraanse gevangenissen waar ze worden geslagen, gemarteld en andere wreedheden ondergaan. Sinds het begin van de opstand zijn ten minste 519 demonstranten gedood en 19.000 gevangen gezet. Een van de veroordeelden tot lange gevangenisstraffen is de 26-jarige profvoetballer Amir Reza Nasr Azadani, die zaterdag 16 jaar gevangenisstraf kreeg. In december werd gemeld dat hij ter dood was veroordeeld, maar door het verzet van de internationale voetbalwereld lijkt hij uitstel te hebben gekregen.

Iran geeft meer details over vermeende Mossad-teams
Het ministerie van Inlichtingen in Iran kondigde dinsdag aan dat het nog twee teams heeft gearresteerd die volgens hen banden hebben met de IsraŽlische Mossad. Zij beweren dat deze teams, bestaande uit 23 agenten, vanuit Europa werden gecontroleerd door een persoon die de codenaam "Cyrus" gebruikte. Hun pogingen tot missies zouden betrekking hebben op sabotage en de invoer van grootschalige explosieven.

Iraanse broers aangehouden in terroristisch complot in Duitsland
Twee Iraanse broers, 32 en 25 jaar oud, zijn door de Duitse politie gearresteerd wegens het beramen van een chemische terroristische aanslag. Volgens het openbaar ministerie waren islamitische extremisten van plan "een onbepaald aantal mensen te doden" met cyanide en ricine. De tip die leidde tot de aanhouding van de terroristen was afkomstig van de Amerikaanse FBI.
Amerikaanse marine neemt Iraanse geweren in beslag op weg naar Jemen
Een team van de Amerikaanse marine van het patrouilleschip USS Chinook is aan boord gegaan van een vissersboot in de Golf van Oman en heeft 2.116 AK-47 aanvalsgeweren ontdekt die vanuit Iran naar de rebellen in Jemen worden gesmokkeld. "Deze zending maakt deel uit van een voortdurend patroon van destabiliserende activiteiten vanuit Iran," zei vice-admiraal Brad Cooper, commandant van U.S. Naval Forces Central Command, U.S. 5th Fleet en Combined Maritime Forces. Dit is de derde inbeslagname in de afgelopen twee maanden van dodelijke hulp die vanuit Iran naar Jemen wordt gesmokkeld.

SyriŽ en Turkije naderen verzoening
Een week na een eindejaarsbijeenkomst in Rusland van de ministers van Defensie van SyriŽ en Turkije zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dat om de tafel gaan zitten met de Syrische president Bashar al-Assad zeker tot de mogelijkheden behoort. De twee landen hebben elf jaar geleden tijdens de Arabische Lente de officiŽle banden verbroken. Aangenomen wordt dat er een deal wordt gesloten waarbij Ankara de legitimiteit van het Assad-regime zal erkennen. In ruil daarvoor zal Damascus weigeren de Koerdische autonomie in het noorden van het land te aanvaarden en te erkennen. De eerder verbroken relatie wordt bemiddeld door Rusland en de VAE. Vriendschap tussen de twee voormalige vijanden zou kunnen verklaren waarom een vernietigd Damascus Turkije in een EzechiŽl 38 oorlog zou kunnen meeslepen.

Nieuwe president BraziliŽ kondigt noodtoestand af
President Luiz Inacio "Lula" da Silva van BraziliŽ heeft de noodtoestand in het land uitgeroepen, die tot het einde van de maand zal duren. Nadat veel ordehandhavers weinig hebben gedaan om de verspreiding van de anti-socialistische protesten na de verkiezingen tegen te gaan, heeft Lula de veiligheidstaken van het land in handen gegeven van de militaire politie. De demonstraties tegen de regering bereikten zondag een nieuw hoogtepunt toen aanhangers van ex-president Jair Bolsonaro inbraken in federale gebouwen en het presidentiŽle paleis overnamen. Hoewel Bolsonaro de acties ontkende, groeit de druk van BraziliŽ om hem uit te leveren vanaf zijn vakantie in Florida. Niet verrassend sluiten Democraten in Washington D.C. zich aan bij de oproep om Bolsonaro terug te sturen om de nieuwe socialistische regering onder ogen te zien.
Arrestatie van de zoon van El Chapo veroorzaakt golf van geweld in Mexico
Afgelopen donderdag konden de Mexicaanse veiligheidstroepen eindelijk Ovidio Guzman aanhouden, een drugskartelleider en zoon van de gevangen kartelbaas Joaquin "El Chapo" Guzman. Bij de gewelddadige reactie op zijn arrestatie, met name in de stad Culiacan, Sinaloa, zijn zeven leden van de veiligheidstroepen omgekomen en 21 gewond geraakt. Het is nog onduidelijk of Ovidio Guzman net als zijn vader zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten om terecht te staan.

VAE nemen holocaust op in lesprogramma
De Verenigde Arabische Emiraten hebben aangekondigd dat het onderwijs over de Holocaust zal worden opgenomen in de geschiedenislessen van hun scholen. In een tweet van de ambassade van de VAE in de VS werd deze prachtige stap aangekondigd: "In het kielzog van de historische Abraham-akkoorden zullen [de VAE] nu de Holocaust opnemen in het leerplan voor lagere en middelbare scholen."

Kijk goed uit voor de opkomst van het Arabisch Schiereiland
Velen in de wereld zien het Arabisch Schiereiland nog steeds als een cultureel achtergebleven, religieus fundamentele dorre vlakte vol zand, armoede en enge mensen. Er is echter een opleving in het gebied die wereldwijd grote gevolgen zal hebben. Saadiyat Island in Abu Dhabi, VAE, is voorbestemd om een wereldwijd cultureel centrum voor kunst, muziek en dans te worden. NEOM, een zelfvoorzienende, 170 km lange, 200 meter brede en 500 meter hoge stad, klinkt als een premisse voor een sciencefictionroman. Toch wordt ze momenteel gebouwd in het zand van Saoedi-ArabiŽ. Dan is er Dubai, dat zich opwerpt als een van de belangrijkste zaken- en congrescentra ter wereld. Een deel van de steeds veranderende wereld is de overgang van machts- en invloedssferen. Europa en Amerika hebben de laatste paar honderd jaar gedomineerd. Ik stel voor dat u nu uw blik richt op de opkomst van het Arabische schiereiland.

Dankbaar
Het is zo'n prachtige ervaring om de waarheid van Gods Woord aan zoveel mensen over de hele wereld te brengen. Onderweg zijn herinnert me er weer aan hoe dankbaar ik jullie ben voor jullie liefde, gebeden en steun. Samen brengen we de hoop die voortkomt uit het begrijpen van Gods eindtijdplannen naar gelovigen en ongelovigen in Singapore, Vietnam, de Filippijnen en CaliforniŽ. Moge de Heer onze inspanningen blijven zegenen!

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 13 januari 2023
Auteur: Behold Israel - Amir Tsarfati
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Gevonden
29 jan

Gevonden meer

Collecte
13 jan

Collecte meer