MENU
Training gaf Ali Zongo uit Burkina Faso weer zelfvertrouwen

Training gaf Ali Zongo uit Burkina Faso weer zelfvertrouwen

16 jan

Woord en Daad - Ali Zongo (27 jaar) wilde verder komen. Zijn baan als leerling-elektricien leverde hem een inkomen op, maar hij voelde dat hij meer in zijn mars had. Ik wilde mijn situatie verbeteren. Daarvoor moest ik een goede training volgen in aanvulling op mijn praktijkervaring.

De jongeman uit Bobo Dioulasso, West-Burkina Faso, schreef zich in voor een training tot zonnepaneleninstallateur. Dit is n van de trainingen die partnerorganisatie CREDO aanbiedt op de vakschool Baraka. Naast korte trainingen kunnen jongeren hier ook een meerjarige vakopleiding volgen. Woord en Daad ondersteunt deze vakschool zodat jongeren goed onderwijs krijgen. Daarnaast werken we aan financile weerbaarheid van de school.

Een eigen bedrijf
De training van Ali eindigde in juni 2022. Naast de technische kennis over zonnepanelen en elektra volgde Ali een ondernemerschapstraining. De training gaf me zelfvertrouwen om een onderneming te starten. Tussen juni en september legde Ali 15 installaties aan. Daarmee verdiende hij meer dan 157.000 CFA (239 euro) per maand.

Zijn klantenkring bestaat vooral uit mensen uit de wijk, mijnwerkers en docenten. Mijn klanten waarderen het materiaal dat we gebruiken, de kwaliteit van ons werk en het nakomen van afspraken.

Blijven leren
Voor de toekomst heeft Ali grote plannen: Ik vertrouw er op dat God me veel talenten heeft gegeven. Ik wil een groot bedrijf opbouwen en mensen in dienst nemen. Ook wil hij graag verder leren. Ik hoop dat CREDO jongeren blijft trainen om de werkloosheid in ons land te verkleinen. Ik zou zelf graag meer leren over automatisering, controlelampen en omvormers.

Steun jongeren in Burkina Faso: Woord en Daad

Datum: 16 januari 2023
Auteur: Woord en Daad
Foto: Woord en Daad
Website: http://www.woordendaad.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: