MENU
Amir vanuit de Filippijnen: Hier startte ik 25 jaar geleden mijn werk

Amir vanuit de Filippijnen: Hier startte ik 25 jaar geleden mijn werk

20 jan

Amir Tsarfati vanuit de Filippijnen waar hij momenteel is voor een reeks spreekbeurten: 'Het was 25 jaar geleden dat de Heer mijn bediening startte met een spreekbeurt op de Filippijnen. Hoe bijzonder was het om dit jubileum te kunnen vieren in dit land waar het allemaal begon.'

'Ik wist toen niet wat God allemaal in gedachten had of waarheen Hij me zou leiden. Maar, zoals ik in de loop der jaren heb geleerd, het enige wat Hij zoekt is gehoorzaamheid. Als Hij dat ziet, volgen er geweldige mogelijkheden om Hem te dienen die verder gaan dan wat we kunnen denken of bedenken.'

EfeziŽrs 3:20-21
Hem nu Die bij machte is te doen ver boven alles wat wij bidden of denken, overeenkomstig de kracht die in ons werkzaam is, Hem zij de heerlijkheid in de gemeente, door Christus Jezus, in alle geslachten, tot in alle eeuwigheid. Amen.

Hieronder het weekoverzicht van Amir over actuele ontwikkelingen in het Midden-Oosten:

Rusland zet mogelijk een onbemande onderwatervoertuig in
Velen hebben gehoord van UAVs, onbemande vliegtuigen. Bereid je voor op de komst van de UUV, het onbemande onderwatervoertuig. Rusland heeft de productie afgerond van de Poseidon, een nucleaire supertorpedo. Het wapen is 25 meter lang, haalt een snelheid van 110 km/u en kan een diepte van 900 meter bereiken. Ontworpen voor de Russische Belgorod klasse kernonderzeeŽrs, is het niet de grootte of snelheid van de torpedo die het meest beangstigend is. Het is zijn kracht. Met een kracht die 3300 keer groter is dan de atoombom die Hiroshima verwoestte, is dit wapen ontworpen om een radioactieve tsunami te veroorzaken die kuststeden zal vernietigen en voor tientallen jaren onbewoonbaar zal maken. Dit is een baanbrekend wapen.

Rol Wit-Rusland in conflict Rusland/OekraÔne groeit
Wit-Rusland is een lanceerbasis geworden voor Russische bommenwerpers en raketten, zoals bleek uit een grote aanval afgelopen zaterdag vanuit dat land. Velen zien dat Moskou Minsk onder druk zet om aan de oorlog deel te nemen, en anderen zien dat de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko dat maar al te graag doet. Nu zijn de twee landen begonnen met gezamenlijke luchtmachtoefeningen die tot 1 februari zullen duren. Maar voordat iemand zich al te veel zorgen maakt over deze oefeningen, heeft de eerste staatssecretaris van de Wit-Russische Veiligheidsraad, Pavel Muraveyko, snel de verzekering gegeven dat de "oefening zuiver defensief van aard is". Deze Wit-Russische angst voor een invasie is logisch.

Groot Russische kruisrakettenaanval verwoest veel OekraÔense steden
Na een onderbreking van bijna twee weken heeft Rusland zaterdag zijn aanvallen met kruisraketten hervat met een enorm spervuur. Steden in heel OekraÔne werden getroffen. De doelen waren zowel civiel als infrastructureel, en de elektriciteitsvoorziening voor de meeste burgers in het hele land werd afgesneden. Vooral Dnipro werd zwaar getroffen, waar een raket insloeg op een flatgebouw, waarbij ten minste negen doden en 64 gewonden vielen.
OekraÔense minister gedood in helikoptercrash
De OekraÔense minister van Binnenlandse Zaken Denys Monastyrsky en de meeste van zijn medewerkers zijn omgekomen toen een helikopter neerstortte in de buurt van een kleuterschool in Kiev. Het aantal doden wordt geschat op 14 tot 20, waarvan ten minste ťťn kind. Onder de 25 gewonden waren elf kinderen. Het is onduidelijk of de crash het gevolg was van mist of van een oorlogsslachtoffer, maar president Volodymyr Zelenskyy was niet bereid een dergelijk onderscheid te maken. "Er zijn geen ongelukken in oorlogstijd," zei hij. "Dit zijn allemaal oorlogsresultaten."

Amerikaanse munitie voor OekraÔne kan Russisch-IsraŽlische betrekkingen schaden
De Verenigde Staten bewaren een grote voorraad militaire wapens in IsraŽl voor het geval ze nodig zijn in het Midden-Oosten. De laatste tijd heeft Amerika deze voorraad gebruikt om duizenden artilleriegranaten naar OekraÔne te sturen. Dit heeft de zeer reŽle mogelijkheid om de reeds verslechterde betrekkingen tussen Rusland en IsraŽl verder te schaden, ook al heeft IsraŽl niets te maken met de overdrachten. Een bewijs van de groeiende kloof is de minimalisering van de Holocaust door de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov gisteren, toen hij de Verenigde Staten ervan beschuldigde een coalitie van Europese landen te vormen om het "Russische vraagstuk" op te lossen op dezelfde manier als Adolf Hitler een "definitieve oplossing" had geÔmplementeerd om de Europese Joden uit te roeien.

Iran stuurt terroristen van de Syrische Hezbollah om Rusland te helpen
Een bron van de Syrische oppositie heeft gemeld dat Iran op het punt staat 150 Hezbollah-agenten van SyriŽ naar OekraÔne te sturen om de Russen te helpen bij het vliegen met de drones die Teheran hun heeft geleverd. Deze Iran/SyriŽ/Rusland wapenrelatie speelt een belangrijke rol in het derde boek van mijn Nir Tavor Mossad Thriller Serie. Opnieuw lopen de romans en het nieuws parallel, deze keer nog voordat het boek af is!
Voormalig Iraans onderminister en Brits staatsburger geŽxecuteerd
In een ander verhaal dat op zijn minst verband houdt met mijn romans, is de voormalige Iraanse onderminister van Defensie en Brits-Iraans dubbelburger Alireza Akbari geŽxecuteerd. Na zijn arrestatie in 2019 werd hij veroordeeld als spion voor het Verenigd Koninkrijk. Zijn executie heeft verontwaardiging gewekt in de internationale gemeenschap, en in het bijzonder binnen de Britse regering. De Britse premier Rishi Sunak zei dat de executie van Akbari een "harteloze en laffe daad was, uitgevoerd door een barbaars regime". Wat is het verband met de romans? De voormalige minister werd ook beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op "de vader van het Iraanse nucleaire programma" Mohsen Fakhrizadeh, een gebeurtenis die speelde in By Way of Deception.

Europees Parlement verklaart IRGC tot terreurorganisatie
Met een overweldigende 598-9 stem heeft het Europees Parlement de EU woensdag opgeroepen de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran (IRGC) tot terreurorganisatie te verklaren. Onder verwijzing naar de "terroristische activiteiten van Teheran, de onderdrukking van betogers en de levering van drones aan Rusland", drong het wetgevend orgaan aan op deze volgende stap, met dien verstande dat de EU dan het lidmaatschap van de IRGC als een strafbaar feit zou beschouwen, alle tegoeden van de IRGC in het Europese blok zou bevriezen en de groep geen financiŽle middelen van EU-burgers of -bedrijven zou toekennen.
Erdogan blokkeert toelating Noordse staten tot NAVO
Turkije blijft het hard spelen tegen de NAVO-aanvragen van Zweden en Finland. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan beschuldigt de twee landen ervan Koerdische militanten en betrokkenen bij de couppoging tegen hem in 2016 onderdak te bieden. In commentaar op zondag zei Erdogan: "Om dit door het [Turkse] parlement te krijgen, moeten jullie eerst meer dan 100, ongeveer 130 van deze terroristen aan ons overdragen." Het lidmaatschap van de NAVO vereist de goedkeuring van alle 30 lidstaten, en tot dusver zijn Turkije en Hongarije de enige tegenstanders.

Saoedi-ArabiŽ bereid zich los te maken van de Amerikaanse dollar
Tijdens een interview in Davos verraste Mohammed Al-Jadaan, minister van FinanciŽn van Saoedi-ArabiŽ, de olie-industrie in de wereld door te zeggen dat zij openstaan voor de mogelijkheid om de oliehandel in een andere valuta dan de Amerikaanse dollar te verkopen. "Er zijn geen problemen om te bespreken hoe we onze handelsafspraken regelen, of dat nu in de Amerikaanse dollar is, of in de euro, of in de Saudische riyal," zei hij. Dit is een nieuwe klap voor de dominantie van de dollar in de wereldhandel.
IsraŽl krijgt nieuwe stafchef IDF
Herzi Halevi is maandag beŽdigd als de nieuwe stafchef van de Israel Defense Forces (IDF), als opvolger van luitenant-generaal Aviv Kohavi. In een tijd van overgang van de destructieve "regering van verandering" heeft Halevi beloofd de politiek uit de IDF te houden. Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om de tegenstanders van IsraŽl te waarschuwen: "Onze vijanden moeten weten: We kunnen doen wat we zeggen dat we zullen doen, en we zijn bereid veel meer te doen dan wat we zeggen."

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 20 januari 2023
Auteur: Behold Israel - Amir Tsarfati
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: