MENU
Bram Krol op zendingsreis in Kinshasa

Bram Krol op zendingsreis in Kinshasa

15 jul

Bram is op dit moment op de terugreis door het oerwoud heen, naar de stad Kiri, zo lezen we op z'n website. Hier vandaan zal hij per vliegtuig naar de hoofdstad Kinshasa gaan. Morgen hopen ze bij de gemotoriseerde boten (kano's) te komen die het zendingsteam naar Kiri brengen.

De reis is tot zover zeer goed verlopen. In een dorp dieper in het oerwoud heeft het team zowaar een paar fietsen weten te bemachtigen. Deze fietsen waren op dat moment niet bruikbaar maar heeft men toch weten te repareren zodat er gefiets kon worden. De gezondheid van Bram en het team is goed, hoewel Bram wel veel hinder ondervind van de bijtende insecten. Ook is het regelmatig afzien doordat er weinig eten voorhanden is en er vaak met een lege maag gereisd moet worden. (op een glas water en een malaria tablet na….)

In veel dorpen die het team aandoet staan de bewoners het team al op te wachten en smeken ze om het evangelie te mogen horen. Ik de kleinere dorpjes die ze tussendoor tegen komen word het evangelie verteld onder een boom, waarbij tientallen mensen in een kring om het team heen staan. Niet alleen de dorpen van de Pygmeeėn, maar ook dorpen van Bantoe negers komen massaal tot bekering.
Bram schat dat er tot nu toe ruim 600 mensen in zowel de Pygmeeėn dorpen als de Bantoe dorpen tot geloof zijn gekomen. Het gaat dan om kleine dorpjes waar de overgrote meerderheid van het dorp tot geloof komt. Deze dorpen komen dan onder de zorg van een nazorg team dat de dorpen blijft bezoek.

Datum: 15 juli 2007
Website: http://www.bramkrol.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: