Samenwerking groeit uit tot theologisch kennisplein

De Theologische Universiteit Apeldoorn, de Theologische Universiteit Kampen en de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle starten een gezamenlijk studieprogramma voor een breed publiek onder de naam AKZplus.

Foto: Dr. Mees te Velde, Kampen en ir. J.J. Eberwijn, Apeldoorn, ondertekenen het convenant.

De Theologische Universiteit Apeldoorn, de Theologische Universiteit Kampen (Broederweg) en de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle zijn tot overeenstemming gekomen wat betreft een gezamenlijk project m.b.t. het opzetten van een studieprogramma voor een breed publiek naast het reguliere aanbod.

Bedoeling van het programma is het bemiddelen van beschikbare kennis op het gebied van geloof, kerk en theologie, om zo richting te geven aan geloven en leven vandaag. Het studieprogramma richt zich op belangstellenden uit verschillende kerkgenootschappen en ook op studenten van WO- en HBO-instellingen.

Het programma draagt de naam AKZplus, met als subtitel: kennisplein voor geloof, kerk en theologie. De letters AKZ staan voor de locaties van de instellingen. De samenwerking is tot stand gekomen op initiatief van de Theologische Universiteit in Kampen.

Het programma voor het voorjaar 2010 zal begin januari bekend worden gemaakt. Het streven is om een gevarieerd pakket aan te bieden, variërend van studiedagen, series colleges waarmee studiepunten te behalen zijn op WO- en HBO-niveau, lezingen over actuele thema’s etc.

Bron: Theologische Universiteit Apeldoorn

06-01-2010
Onderwijs
https://www.tua.nl/index.php?paginaID=38&archief=archiefstuk

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies