Teller website kinderbijbels op 100

Onlangs is de 100e kinderbijbelbeschrijving toegevoegd aan de site www.kinderbijbels.nl. De website bevat nu objectieve besprekingen van bijna alle Nederlandstalige kinderbijbels. De informatiebron wordt veel geraadpleegd door ouders en opvoeders om een Bijbel voor kinderen te kiezen die past bij de eigen situatie en geloofsovertuiging.

© foto christelijknieuws.nl

Kinderbijbel.nl is enkele jaren geleden gelanceerd vanuit de behoefte om duidelijkheid te scheppen in de grote hoeveelheid Nederlandstalige kinder-, jeugd- en jongerenbijbels. Het royale aanbod maakt het met name ouders en grootouders soms moeilijk om een goede keus te maken voor hun (klein)kind. Er ontbrak op internet een dergelijk site om mensen op weg te helpen. Kinderbijbels.nl vult die lacune op met een eenvoudig keuzemenu en ruim 100 objectieve beschrijvingen, elk voorzien van aanvullende informatie. De site bestrijkt het hele veld van kinder-, jeugd- én jongerenbijbels.

Wie in de materie duikt ontdekt grote verschillen in schrijfstijl, woordgebruik, theologische visie en beeldmateriaal. Al deze aspecten worden meegenomen in de beoordelingen. De redactie waakt ervoor dat de eigen theologische visie niet doorklinkt in de beschrijvingen. De site blijft actueel omdat de kinderbijbeluitgevers de redactie voeden met exemplaren van nieuwe edities. Aan de beschrijvingen zijn voorbeeldpagina’s toegevoegd. De bezoekers kan zich zo een beeld vormen van hoe het boek er in de werkelijkheid uitziet.

Ook wordt op de website aandacht besteed aan bijzondere bijbeledities. Daisy cd-roms, bijbels in gebarentaal en andere edities voor jongeren en volwassenen met een lees- of verstandelijke beperking zijn daar voorbeelden van.

De website www.kinderbijbels.nl is een initiatief van Ark Mission. De redactie opereert zelfstandig. Stichting Ark Mission zet zich al bijna 100 jaar in voor de verspreiding van de Bijbel. Dankzij donaties kan zij veel bijbelverspreidingsprojecten subsidiëren. De Stichting hoopt dat kinderen al jong vertrouwd raken met de verhalen uit de Bijbel door een goed gebruik van een kinderbijbel.

30-09-2010
Media
https://www.kinderbijbels.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies