Boodschap Le Groupe Evangelique na 40 jaar onveranderd

Zaterdag 30 oktober werd er in Emmen een bijzonder jubileumconcert gegeven. De gospelgroep Le Groupe Evangelique vierde zijn 40 jarig jubileum. De toestroom van bezoekers was zo groot dat men niet meer in de zaal kon. Velen zaten in de gangpaden en in de hal. De boodschap die de groep in de jaren 70 bracht, is nog steeds dezelfde gebleven.

Het concert werd gehouden in Het Baken in Emmen en was gratis toegankelijk. Gospelzanger Daan Kroeze uit Nieuw Buinen verzorgde een gastoptreden. Het is opmerkelijk dat de gospelgroep zoveel jaren actief blijft. Vanuit de baptisten kerk in Emmen is de groep in 1969 gestart, en nog steeds is de groep verbonden aan deze geloofsgemeenschap. De samenstelling van de groep is door de jaren heen diverse malen gewijzigd, er zijn geen deelnemers van het eerste uur meer actief betrokken bij de groep. Tijdens het jubileum waren er wel diverse oudheden aanwezig en de avond was voor hen dan ook een reunieconcert

De aangekondigde cd-presentatie kon niet doorgaan, omdat de cd nog niet klaar was. Wel was er een mogelijkheid om voor het album in te tekenen.

De boodschap die de groep in de jaren 70 bracht, is nog steeds dezelfde gebleven. Tijdens dit jubileum concert werd er door leden van de groep duidelijk gewezen om het werk van Christus aan het kruis. Jezus Christus is de enige weg de waarheid en het leven. Dat was de boodschap in de jaren zeventig en daar is bij Le Groupe niets aan gewijzigd.

Le Groupe Evangélique is ontstaan uit de baptistengemeente in Emmen. Het was een van de eerste gospelgroepen in Nederland, samen met de in de jaren 70 bekende groepen als de Burning Candles, de Lighters de Singing Folowers en de Light Bearers. Leden uit de verre omgeving van Emmen zingen en spelen mee in de gospelgroep. De samenstelling is door de jaren heen regelmatig gewisseld. Toch heeft de groep nog steeds dezelfde visie en wil ze evangeliseren via zang en muziek.

31-10-2010
Muziek
https://www.legroupeevangelique.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies