Nederlander kandidaat voor Generaalschap Leger des Heils

Onlangs zijn door de 17e High Council (Hoge Raad) de negen kandidaten voor de verkiezing van generaal van The Salvation Army bekend gemaakt. Onder de kandidaten bevindt zich ook de Nederlander commissioner Dick Krommenhoek. Krommenhoek is op dit moment commandant van het Leger des Heils in Finland.

Naast commissioner Krommenhoek zijn acht andere commissioners kandidaat. De huidige generaal Shaw Clifton zal op 1 april 2011 op retraite (met pensioen) gaan.

De Hoge Raad, bestaande uit leiders van het Leger des Heils (Salvation Army) uit de hele wereld, is vrijdag 21 januari jl. van start gegaan en heeft gewoonlijk acht à negen dagen nodig om tot een keuze te komen. Dan komt het moment waarop de deur van de Raadskamer opengaat en de voorzitter van de Hoge Raad de nieuwe generaal voorstelt aan de zittende generaal. Via internet kan iedereen getuige zijn van dit moment.

Foto (van links naar rechts): Commissioners John Matear, Christine MacMillan, Barry Swanson, William Roberts, Max Feener, Linda Bond, Robert Street, William Francis en Dick Krommenhoek.

30-01-2011
Kerk
https://www.salvationarmy.org/highcouncil

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies