MENU
500ste uitzending Bijbelschool op lokale radio Oldebroek

500ste uitzending Bijbelschool op lokale radio Oldebroek

08 maa

Bij Loco FM, lokale omroep voor Oldebroek en omgeving, gaat donderdag 24 maart (21.00 uur) de 500ste uitzending van Radio Bijbelschool de lucht in. Het door Jos Alders samengestelde en gepresenteerde programma bestaat tien jaar en kreeg een vaste regionale, maar - via internet - ook internationale kring luisteraars.

‘Het onvergankelijke Woord’ heet de speciaal voor de jubileumuitzending opgenomen bijbelstudie, zoals elke week gegeven door Ab Klein Haneveld van het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC). De titel lijkt op die van de allereerste uitzending: ‘Het levend makend Woord.’ Beide markeren waarom het gaat in de programma’s, vindt Alders (61). “Christenen kunnen zich alleen voeden door bestuderen, dat iets anders dan alleen lezen, van Gods Woord.”

Alders zegt kort voordat hij met de studieprogramma’s begon, tot levend geloof in Christus te zijn gekomen, hoewel hij rooms katholiek was opgevoed. ”Maar toen kwam de Heilige Geest in mij wonen. Ik ging er totaal anders door denken en de Bijbel pas begrijpen. En ik kreeg enorme honger naar dat Woord van God,” vertelt Alders.

Hij verslond bijbelstudies op geluidscassettes van het NBC en wilde de inhoud graag ook aan anderen doorgeven. Zo rijpte het plan voor de Radio Bijbelschool. Hij stapte ermee naar Loco en mocht het aan proberen. Het programma kreeg er een vaste plek en kernkring van luisteraars. “In verre landen zetten sommige gelovige Nederlanders er de wekker voor,” vertelt Alders. Hij is inmiddels coördinator geestelijke programmering en bestuurslid van de omroep, leidt de studies in, geeft een korte samenvatting van eerdere uitzendingen over het onderwerp en laat een paar daarbij passende liederen horen. Loco FM zendt uit op de frequenties 93.10 (kabel), 107.2 en 107.6 (ether).

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

5 januari 2021 Jos Alders presenteert al 20 jaar bijbelstudie op radio

Meer nieuws: