MENU
Christian Artists Seminar 2011

Christian Artists Seminar 2011

13 mei

Van 8-13 Augustus zal opnieuw het Christian Artists Seminar gehouden worden. Leen La Rivière over het Seminar: “Het is in de geschiedenis van CA de derde belangrijke verandering. We gaan dit jaar het CA seminar in Duitsland houden in een hypermodern centrum. De locatie is een heel modern trainingscentrum, het KSI in Bad Honnef dat ter hoogte van Bonn aan de Rijn ligt.

Voor deelnemers is het behoorlijk kostenverlagend. De kwaliteit van de workshops neemt toe, en ook het breedte-aanbod. We zien nu al dat men met groot enthousiasme reageert, want we zitten nu al bijna op het aantal deelnemers van vorig jaar, dat betekent met de maanden nog te gaan we vermoedelijk met een groei van 30% kunnen rekenen; een enorm succes”.

Het CA aanbod omvat ongeveer 100 verschillende workshops, seminars, masterklassen, forums talentevaluaties op het gebied van alle kunstdisciplines: beeldend (zowel 2D als 3D), media, muziek (klassiek tot contemporary, zang en diverse instrumenten), podiumkunsten (dans, mime, drama), schrijven.

Dit enorme aanbod wordt gegeven door een 50 professionals, die vanuit heel Europa zijn geselecteerd en in staat zijn bijzondere dingen bij te brengen. Voor wie is dit seminar zo belangrijk: voor studenten in een van de kunstrichtingen, voor aanstormend talent, dat zich orienteert, maar ook voor hen, die al enige tijd in de kunsten bezig zijn en een fresh-up kunnen gebruiken.

Wat ook de achtergrond moge wezen, het is voor alle deelnemers een bijzonder inspirerende week, waar je het hele jaar nog eens voeding uit haalt. Eind van iedere morgen wordt plenair een thema aangesneden, dit jaar heeft dat zeer nadrukkelijk te maken met werk in de cultuursector: veranderingen, je eigen flexabiliteit, overleven, de invloed van de crisis.

Topsprekers zullen hierover hun licht laten schijnen. Iedere avond is er een fascinerend concert, waarin 7 bijzondere acts te zien zijn. Het Christian Artists Seminar is niet voor consumenten, maar voor jongeren en ouderen, die aan de slag gaan en verder willen in een kunstvorm of crossover versies.

Leen La Rivière: “CA heeft ook een unieke rol als ontmoetingspunt tussen oost en west, noord en zuid, aangezien er soms grote cultuur- en kennis verschillen zijn. Heel nieuw is de locatie, een heel modern trainingscentrum, het KSI in Bad Honnef (dat ter hoogte van Bonn aan de Rijn ligt en heel makkelijk bereikbaar is). Diverse vernieuwingen vroegen om een andere locatie. Ook nieuw is, dat over het Seminar voor de Duitse televisie een documentaire gemaakt zal worden”. De voertaal van het Seminar is Engels.

Datum: 13 mei 2011
Website: http://www.christianartists.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Ezel
20 jul

Ezel meer

Slangen
13 jul

Slangen meer

Sjalom
16 jun

Sjalom meer

Schaduw
18 mei

Schaduw meer