MENU
Massale steunbetuiging voor Japan tijdens Opwekking

Massale steunbetuiging voor Japan tijdens Opwekking

13 jun

Op zondag 12 juni heeft tijdens het evenement Opwekking in Biddinghuizen een massale steunbetuiging voor Japan plaatsgevonden. Door middel van een flashmob hebben ruim 55.000 christenen de Japanners kenbaar gemaakt dat de slachtoffers na de ramp nog niet zijn vergeten. Tijdens het NOS-journaal van 8 uur werd zelfs aandacht gegeven aan de unieke actie.

Tijdens de flashmob hielden de deelnemers een vel papier boven het hoofd, waardoor een groot hart zichtbaar werd in de vlag van Japan. De deelnemers bemoedigden de Japanners door te roepen ‘We love you Japan, we pray for you!’ Het aantal deelnemers had nog hoger kunnen zijn, maar op advies van politie en brandweer werd opgeroepen niet meer naar het evenemententerrein in Biddinghuizen te komen.

De flashmob is georganiseerd door Stichting Opwekking in samenwerking met Jesus.net. Een team van Jesus.net is kort na de ramp op uitnodiging in Japan geweest om vooral geestelijke steun te verlenen via het internet. Volgens Jan Willem Bosman, een van de initiatiefnemers van Jesus.net, is internet het medium waarop de mensen op dit moment naar antwoorden zoeken op vragen en problemen. “Wij willen juist deze mensen bemoedigen en steunen” vertelt hij. In Japan heeft Jan Willem Bosman met eigen ogen gezien hoe steunbetuigingen uit andere landen enorm bemoedigen.

Een flashmob is een (grote) groep mensen die op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer uiteenvalt. Flashmobs worden veelal georganiseerd via communicatiemiddelen zoals het internet. De opnames van deze mega Flashmob in Biddinghuizen zullen door internet voor alle Japanners zichtbaar zijn op Japan.jesus.net.

Datum: 13 juni 2011
Website: http://japan.jesus.net/

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

22 maart 2021 Livestream jubileum: Ik Wonder Jou

Meer nieuws: