MENU
Grootste Nacht Zonder Dak in Veenendaal

Grootste Nacht Zonder Dak in Veenendaal

23 sep

Op 23 september vindt de grootste Nacht Zonder Dak (NZD) van 2011 plaats in Veenendaal. Kerken uit Veenendaal organiseren de NZD voor de derde keer. Zo'n 120 jongeren duiken een nachtje onder in een zelfgebouwde krottenwijk. Dit jaar zal de nacht opgeluisterd worden met o.a. een optreden van Coen van de Heuvel.

foto christelijknieuws.nl

De Nacht Zonder Dak is een actiemodel van Tear. In Veenendaal hebben de Bethelkerk, de Westerkerk en de Poortkerk de organisatie van het jongerenevenement op zich genomen. Op vrijdagavond 23 september verandert het terrein van Van Manen (kernreactorstraat 16) in Veenendaal in een grote krottenwijk. Zo'n 120 jongeren zullen een nacht doorbrengen in hutjes van plastic en karton om zo geld in te zamelen voor o.a. een project van Tear voor straatmeiden in Bolivia.

Eric van der Graaf, een van de organisatoren van de avond, heeft een verklaring voor het succes. "We hebben in de drie deelnemende kerken veel aandacht besteed aan promotie van het evenement. We hebben posters opgehangen, een stand ingericht, dozen in de hal van de kerken gezet. We zijn zelfs zelf in dozen gaan liggen, allemaal om jongeren te prikkelen om mee te doen. Zo gaat het rondzingen. Dit jaar hebben we weer een jongere doelgroep bereikt; de gemiddelde leeftijd ligt rond de 15 jaar."

Tijdens de Nacht Zonder Dak in Veenendaal krijgen de deelnemers naast hun nachtelijke ontberingen - een afwisselend avondprogramma voorgeschoteld. Zo komen o.a. de Veenendaalse singer/songwriter Coen van den Heuvel en cabaretiers Nitrauw en Van Goor optreden.

Nacht Zonder Dak is een actiemodel van Tear met twee belangrijke speerpunten. Allereerst krijgen jongeren de mogelijkheid om zich door zelf een nacht door te brengen in een krot te vereenzelvigen met dakloze leeftijdsgenoten in Azi, Afrika of Latijns-Amerika. Ten tweede biedt het meteen de mogelijkheid ook concreet iets te doen: geld inzamelen voor projecten die zich inzetten voor deze straatjongeren. Zo kunnen jongeren heel concreet iets betekenen voor kinderen en jongeren die op straat leven.

Datum: 23 september 2011
Website: http://www.nachtzonderdak.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: