MENU
Symposium over de wereldkerk en de missie van God

Symposium over de wereldkerk en de missie van God

30 sep

Op 18 november organiseren de Unie van Baptistengemeenten, Tear, de Nederlandse Zendingsraad en de EA (met ondersteuning van Micha Nederland en de EZA) een symposium met Vinoth Ramachandra als hoofdspreker. Het thema van het symposium is ‘de wereldkerk en de missie van God’. Tijdens de dag zal Arnold van Heusden dagvoorzitter zijn. Verder werken mee: Otto de Bruijne, Gert Noort en Karin Ramachandra.

In de afgelopen eeuw heeft de wereldkerk enorme veranderingen doorgemaakt, zowel in haar demografie en haar geografie als in haar theologie. Deze veranderingen beïnvloeden de manier waarop we omgaan met zending. Vinoth Ramachandra zet ons stil bij deze veranderingen vanuit zijn Aziatisch perspectief. Een nieuwe weg in de zending ziet hij in globale partnerschappen tussen Noord en Zuid, waarop hij uitgebreid zal ingaan. In zending worden volgens Ramachandra valse goden ontmaskerd, met name wanneer de gevolgen van globalisatie en consumentisme zichtbaar worden. Wat moet het antwoord zijn van de kerk, van theologische opleidingen en vanuit de missiologie?

Dr. Vinoth Ramachandra woont met zijn vrouw Karin in Sri Lanka. Hij is een prominent Aziatisch denker, en werkt bij de Internationale studentenvereniging IFES als secretaris voor dialoog en sociale betrokkenheid. Hij is al vele jaren betrokken bij de mensenrechten- beweging in Sri Lanka, het wereldwijde Micha netwerk en A Rocha. Zijn meest recente boek is Subverting Global Myths: Theology and the Public Issues that Shape Our World (2008).

Voor wie? Predikanten, theologen, studenten, zendings- en ontwikkelingsorganisaties en iedereen die geïnteresseerd is in missiologie.

Vrijdag 18 november 2011, 10.30-15.30. Kosten: € 25,- (normaal) / € 15,- (studenten), inclusief lunch. Voertaal: Engels. Adres: Baptistengemeente Arnhem-Zuid, Wassenaarweg 5, Arnhem

Aanmelding en registratie via www.baptisten.nl/symposium, voor vragen kunt u contact opnemen met de Unie van Baptistengemeenten (info@baptisten.nl, 0342-712457).

Datum: 30 september 2011
Website: www.baptisten.nl/symposium

Dit artikel delen:

Meer nieuws: