MENU
Joke Buis stapt uit de schaduw van Kees Kraayenoord

Joke Buis stapt uit de schaduw van Kees Kraayenoord

06 okt

Al vele jaren is ze backingvocaliste van Kees Kraayenoord, maar vandaag stapt ze uit de schaduw, Joke Buis presenteert haar eigen album: Sing over me. Samen met Kees, Rob Buis en Matthijn Buwalda schreef ze nieuwe songs voor de cd. Onlangs gaf de hoogzwangere zangeres nog een miniconcert op de Lees & Luisterbeurs in Ede.

© foto: christelijknieuws.nl 2011

Joke: “Het is ervan gekomen! Vandaag verscheen mijn eerste eigen album uit. De afgelopen jaren is mij regelmatig gevraagd of ik een eigen cd heb, waar de liedjes op staan, die ik op de concerten van Kees solo zing. Nee dus, maar daar gaat nu verandering in komen. Best spannend en tegelijkertijd ontzettend gaaf om mee te maken. Ga ik dan solo, of weg bij de Kees-band? Nee hoor, ik geniet er enorm van om lid te mogen zijn van de band van Kees en daar voel ik mij echt op mijn plek.

De afgelopen 4 maanden hebben we verschillende schrijvers over de vloer gehad, om samen met mijn man Rob liedjes te schrijven. Het zijn vertellende popliedjes, waarbij ik hoop dat de luisteraar God’s aanwezigheid mag voelen. Op het album komen dus voor het grootste deel eigen liedjes, maar ook een paar mooie covers zoals ‘I Belong’ en ‘How He loves us’.

Ik ervaar zelf dat God soms liedjes gebruikt om tot mij te spreken. Dat kan me heel erg bemoedigen of intens blij maken. Daardoor is muziek heel belangrijk geworden in mijn leven. Ik hoop dat God ook dit album wil gebruiken om tot de luisteraar te spreken. Sing over me wordt de titel van het album, waarin het verlangen zit, dat God muziek gebruikt om Zijn liefde over ons uit te storten.

Joke’s passie voor zingen groeide vanaf het moment dat ze begon met zingen bij het YMCA Gospel Choir in Scheveningen.

Een aantal jaren later zong ze in Gospel Boulevard en viel ze af en toe in als backing vocal bij Nina Astrom, The New York Spirit en Ralph van Manen. In de band van Ralph leerde ze Kees Kraayenoord kennen en vanaf januari 2005 is ze zangeres in zijn band. Met Kees treedt ze op in binnen- en buitenland, werkte ze aan 5 CD’s en een DVD mee en is ze ambassadrice van World Vision. Joke werkte ook als zangeres mee aan opnames van o.a. Linda Wagenmakers, K-otic, X-factor, Prinsen en Prinsessen en radio-commercials.

Naast zelf zingen werkt Joke ook als zangcoach. Ze geeft workshops in o.a. YMCA Scheveningen en helpt artiesten tijdens opname sessies (o.a. Kees Kraayenoord en Matthijn Buwalda). Sinds 2007 heeft Joke haar eigen logopediepraktijk in Nieuw-Vennep waar ze voornamelijk sprekers en zangers met stemproblemen helpt.

Datum: 6 oktober 2011
Website: http://www.jokebuis.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: