MENU
De Hoop is in nood

De Hoop is in nood

06 dec

De Hoop heeft naast het centrum in Dordrecht (foto) 200 opvanghuizen op verschillende plaatsen in Nederland die alleen door giften kunnen draaien. Minister Schippers heeft aangekondigd fors te bezuinigen, ook op de opvangcentra van De Hoop. Dit zal de zwaksten van de samenleving hard treffen. Daarom luidt De Hoop de noodklok en roept ze de achterban op om meer geld te doneren.

Via een donateursbrief die onlangs op de mat viel bij de achterban wordt opgeroepen om de christelijke hulpverlening in Nederland in stand te houden. Er dreigen honderden ontslagen bij het personeel en daardoor is er geen opvang meer voor duizenden hulpzoekenden.

Van 30 augustus tot 1 september 2012 organiseert Stichting Vrienden van De Hoop ‘Rondje Nederland', een non-stop fietstocht van 1200 kilometer in estafettevorm. Doel van deze spectaculaire fondswerfactie is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting De Hoop in Dordrecht.

Tijdens de testrit legden drie teams van vier wielrenners in 52 uur 1200 kilometer af. Er werd dag en nacht gereden en om de 100 kilometer wisselden de renners elkaar af. Anton van Houdt, medeorganisator en één van de wielrenners: "De tocht was prachtig, vol spanning en avontuur. Het was lichamelijk afzien, maar dat weegt niet op tegen het doel: geld inzamelen voor mensen in nood. Geweldig toch, om zo'n spectaculair avontuur te combineren met het goede doel! We hopen in september zeker tien teams aan de start te zien." Wesley, cliënt van De Hoop en chauffeur tijdens de testrit: "Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan deze tocht. Ik hoop in januari mijn behandeling bij De Hoop af te ronden en weet uit de praktijk hoe belangrijk het werk van De Hoop is. Hopelijk brengt de tocht volgend jaar veel geld op."

Rondje Nederland is onderdeel van een ander, jaarlijks terugkerend fondswerfevenement: de Cycle for Hope. De Cycle for Hope wordt elk jaar in september verreden, met start en finish in Cadier en Keer, Zuid-Limburg. In 2012 vindt de reguliere Cycle for Hope plaats op 1 september. De opbrengst van deze tocht gaat naar Stichting De Ommekeer, dat onderdeel is van Concern De Hoop.

Datum: 6 december 2011
Auteur: Henk-Jan Oudenampsen
Foto: © christelijknieuws.nl
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.cycleforhope.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

13 april 2017 Zesde editie van Cycle for Hope: in 48 uur Nederland rond

Meer nieuws: