Gedetineerden in Ghana vechten om Bijbels

Zendingsechtpaar Abel en Pamela Veennema zijn al geruime tijd werkzaam op het Afrikaanse continent. Sinds 2008 wonen ze in Ghana. In Ghana bezoeken ze de gevangenissen. Bijvoorbeeld in de stad ‘Ho’ en in de stad ‘Kete-Krachi’. Hier mochten ze in november bijna 500 bijbels uitdelen aan gedetineerden.Samen met voorganger Hans de Jongh uit Nederland (bij gelegenheid op bezoek) brachten ze een duidelijke boodschap aan de gevangenen.

De gevangenen werden hierdoor aangesproken en veel van hen vroegen om gebed. Daarna werden de bijbels uitgedeeld. Het enthousiasme over de bijbels bij de gevangenis in ‘Ho’ was zo groot dat er zelfs even chaos ontstond bij het uitdelen ervan! Door er met een riem op los te slaan, werd de orde door de bewakers snel weer hersteld.

De afbouw van het kindertehuis, een opvangtehuis voor weeskinderen, loopt inmiddels wat minder voorspoedig. Bestelde deuren worden niet geleverd en de bouwprocessen lopen traag. Het doel om het kindertehuis, dat plaats moet bieden aan minstens 30 kinderen, in 2011 af te krijgen is nu lastig haalbaar. Aan de andere kant mogen Abel en Pamela nu al helpen in de zorg voor de kinderen uit twee gezinnen in het dorp waar ze wonen. Deze kinderen gaan inmiddels allemaal naar school en een dochter is in de leer bij een kleermaker.

Het afronden van de bouw van het kindertehuis heeft voor Abel de hoogste prioriteit. Pamela ziet de zorg voor de lokale bevolking en dan met name voor de kinderen in de buurt als haar belangrijkste taak.

Abel en Pamela hebben ervoor gekozen om te leven uit geloof. Zij zijn dus afhankelijk van giften. Wanneer u achter het werk staat van Abel en Pamela, kunt u een gift overmaken naar de stichting: Bankrekeningnummer: 59.62.86.988 t.n.v. Stichting Bethel-Shelter Ghana. (ABN-AMRO bank te Dordrecht). Giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Jan-Peter Oudenampsen
Abel en Pamela
07-12-2011
Buitenland
https://www.bethel-shelter.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies