Bijbels maken het verschil in gevangenis Ghana

Abel en Pamela Veennema werken als zendelingen in Ghana. Vorig jaar mochten ze drie verschillende gevangenissen bezoeken en alle gedetineerden een Bijbel geven. We schreven hier al eerder over op deze site. Het is een project van hun vriend en evangelist Johan Schep. Na drie maanden zien ze echt vrucht op het gevangeniswerk want er komen zoveel bemoedigende reacties.

Robert Botsyoe van het Bijbelgenootschap doet een geweldig werk in de nazorg. Dit is een project dat zal groeien. Lees de volgende woorden uit een verslag van Robert: ‘De gevangenispredikant, Sergeant Ken Logo, van de gevangenis te Kpando, vertelt dat het jaar 2011 een verschil maakt in zijn elf jarige loopbaan in de Kpando gevangenis. Volgens hem zijn de levens en het gedrag van de gedetineerden in de gevangenis veranderd sinds het team hen bezocht in oktober. Hij vertelt dat in november en december 2011, in vergelijking met voorgaande jaren, de gedetineerden zich kalm en onderdanig zijn gaan gedragen. Ze maken groepjes van 3 tot 4 personen en lezen de Bijbel en bidden. Johan Schep en zijn team waren de eerste mensen die Bijbels schonken aan al de gedetineerden in de Kpando gevangenis in zijn elf jarige dienst,’ voegde hij er aan toe. Hij heeft tevens een dankbrief geschreven. De gevangenis-predikant vult nog aan door te zeggen dat alle jongens goed gebruik maken van de Bijbels die hen geschonken werden en dat het doorwerkt in hun levens zodat het taak van de gevangenbewaarders makkelijker is geworden.

Drie personen, Jones en Kwame van de gevangenis te Kpando en Kennedy van de gevangenis te Ho, werden kort geleden vrij gelaten. Ze kwamen naar Robert toe in de stad en waren verblijd. Ze wensen het team hartelijk te bedanken voor het bezoek aan de gevangenis en voor de schenking van de Bijbels. Ze beloven een veranderd, nieuw leven te gaan leiden.

Ze blijven daarom doorgaan met dit werk en hopen alle gevangenissen te voorzien van Bijbels. Johan Schep zamelt geld in voor Bijbels voor de gevangenissen in Ghana.

Abel en Pamela Veennema wonen sinds 2008 in Ghana. Ze bouwen daar een opvangtehuis voor weeskinderen. Het is bijzonder om te zien hoe de Heer steeds voorziet zodat het helemaal af komt.

Zo de Heer wil, zullen zij eind 2011 het kindertehuis klaar hebben. In samenwerking met de Sociale Dienst van Ghana, hopen we dan eind dit jaar de eerste kinderen op te vangen. Uiteindelijk is hier plek voor ten minste 30 kinderen.

Daarnaast helpt de stichting Bethel-Shelter met de verkondiging van het Evangelie. Ieder jaar komt evangelist Johan Schep naar Ghana om les te geven aan voorgangers en pastors. Daarnaast komt ook jaarlijks een groep jonge evangelisten (Vissers van Mensen) om in de afgelegen dorpen het goede nieuws van Jezus Christus te prediken.

Abel en Pamela hebben ervoor gekozen om te leven uit geloof. Zij zijn dus afhankelijk van giften. Wanneer u achter het werk staat van Abel en Pamela, kunt u een gift overmaken naar de stichting:

Bankrekeningnummer: 59.62.86.988 t.n.v. Stichting Bethel-Shelter Ghana. (ABN-AMRO bank te Dordrecht).

Giften zijn aftrekbaar van de belasting.

christelijknieuws.nl

07-02-2012
Buitenland
https://www.bethel-shelter.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies