MENU
Nederlandse jongeren voor Zip your Lip naar Zimbabwe

Nederlandse jongeren voor Zip your Lip naar Zimbabwe

17 feb

Vandaag vertrekken zes jongeren, youth ambassadors van World Vision, namens de jongerenactie Zip your Lip naar Zimbabwe. Tamara, Christoph, Fleur, Jamie, Janneke en Romy gaan o.a. scholen en ziekenhuizen bezoeken en wonen een voorlichting bij over hiv en aids.

Aanstaande De youth ambassadors ontmoeten daar leeftijdsgenoten die dagelijks te maken hebben met armoede en kindersterfte. Doel van de reis is jongeren bewust te maken van de armoede in Afrika en jongeren laten inzien dat zij door geld in te zamelen daadwerkelijk verschil kunnen maken in het leven van hun leeftijdsgenoten.

Tijdens de reis van de jongeren staat het contact met de lokale bevolking centraal. Gedurende een week ontmoeten zij leeftijdsgenoten met wie zij praten over hun leven hier in Nederland en het leven in Zimbabwe. Zij gaan ervaren hoe jongeren aan de andere kant van de wereld omgaan met een leven waarin armoede en kindersterfte dagelijkse realiteit is. Ook bekijken de jongeren wat World Vision precies doet met de opbrengst van het geld van de actie.

Zip your Lip is de wereldwijde jongerenactie van ontwikkelingsorganisatie World Vision. World Vision wil jongeren op een creatieve manier bewust maken van hun eigen welvaart en rijkdom en hen in actie laten komen. Voode actie Zip your Lip eten de deelnemers 24 uur niets en gaan zelf opzoek naar sponsors voor hun prestatie. Ieder jaar doen er in Nederland 80 scholen met in totaal zo’n 8.000 jongeren, mee aan Zip your Lip. Komend jaar organiseert World Vision de actie voor de 21ste keer in Nederland. Met de opbrengst wil World Vision onnodige kindersterfte voorkomen. Jaarlijks sterven er 6 miljoen kinderen onnodig door gebrek aan bijvoorbeeld water en gezond eten. Van 2 maart tot 7 april 2012 is de actieperiode. Afgelopen jaar heeft de actie ruim 420.000 euro opgebracht. Daarmee werden 19.000 Afrikaanse jongeren geholpen.

“Ik ben benieuwd welke indrukken, beelden, gesprekken, geuren en lessen ik mee neem uit Zimbabwe” De Youth Ambassadors zijn Tamara (Aalten), Christoph (Houten), Fleur (Heemstede), Jamie (Heemstede), Janneke (Barneveld) en Romy (Castricum). Christoph bijvoorbeeld verwacht wel dat de reis een impact op hem zal maken. Maar ook hoopt hij wat van deze dingen mee naar huis kan nemen om zo mensen bewust te maken. “Ik ben benieuwd welke indrukken, beelden, gesprekken, geuren en lessen ik mee neem uit Zimbabwe.” aldus Christoph.

Datum: 17 februari 2012
Foto: World Vision
Website: http://www.zipyourlip.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: