Nieuwe uitgave met chronologisch Bijbelonderwijs

Uit naam ervan zijn in het verleden oorlogen gevoerd. Politici hebben er beleid op gemaakt, en dit beleid ook weer veranderd. Theologen hebben de Bijbel zowel verdedigd als gehoond.

Sceptici hebben dit boek op de korrel genomen. En misschien heeft al het ‘gedoe’ rond de Bijbel ook u wel eens versteld doen staan. De vraag blijft: “Wat zegt de Bijbel nu eigenlijk echt?” U hebt nu een boek in handen dat het grote thema van de Bijbel duidelijk en logisch uitlegt. In plaats van zich op één onderdeel te richten – en dan het geheel te missen – verbindt de auteur de gehele tekst chronologisch tot een groot universeel drama en kijkt hij naar gebeurtenissen vanuit het perspectief van degenen die er bij waren toen er geschiedenis werd geschreven. Het resultaat is soms komisch, soms angstaanjagend, maar altijd in overeenstemming met de bedoeling van de tekst.

Als u dit boek uit hebt, gelooft u misschien wel in ‘het Boek’ zoals u nooit eerder hebt gedaan. Of u besluit tot het tegendeel. De objectieve benadering van de auteur laat die beslissing aan u over.

Bij dit boek hoort ook de vreemdeling op de weg naar Emmaüs – werkboek dat uitermate geschikt is voor bijbelstudiekringen, catechese en middelbare scholen.

‘Hoewel ik al 30 jaar naar de kerk ging had ik nooit iets van de Bijbel begrepen. Het was niet meer dan een bundel losse verhalen. Nu past de Bijbel op een duidelijke, logische manier in elkaar. Het is gewoon ongelooflijk.’

John R. Cross werkte 23 jaar met New Tribes Mission, een zendingsorganisatie gericht op het bereiken van nieuwe stammen. Hij heeft vijf award winning video’s geregisseerd, w.o. die van “EE-TAOW!”, en is auteur van vier boeken die in twaalf talen zijn vertaald. Het boek de vreemdeling op de weg naar Emmaüs is het meest bekend. John is docent en auteur voor GOODSEED International in Canada.

Bij het bestuderen van een zo belangrijk boek als de Bijbel is het van belang om de feiten nauwkeurig te kennen. de vreemdeling op de weg naar Emmaüs is geschreven om de Bijbel overzichtelijk en helder te maken. Dit bijbehorende werkboek gaat een stap verder. Het is ontworpen met de uitdrukkelijke bedoeling om bij het lezen van de vreemdeling samen met u de belangrijkste boodschap van de Bijbel door te nemen.

Dit werkboek laat u dingen leren door ze zelf te ontdekken. Bijna elk hoofdstuk eindigt met ‘Om nog eens over na te denken’. Deze aansporing is bedoeld om u te leren zelf door de Bijbel te navigeren. Met de vreemdeling en dit werkboek hebt u twee uitstekende hulpmiddelen in handen om inzicht in de Bijbel te krijgen.

De vreemdeling op de weg naar Emmaüs is bedoeld om een beter begrip te krijgen van de belangrijkste boodschap van de Bijbel. Het is ook een geweldig hulpmiddel om uw geloof te delen met anderen. Je kunt dit boek (eventueel met behulp van het werkboek) samen doornemen met een vriend(in) of het gewoon cadeau geven. Op een heldere en begrijpelijke manier wordt het evangelie van Jezus Christus aan de lezer voorgesteld. In dit boek komt de Bijbel echt tot leven!

© Henk-Jan Oudenampsen
19-05-2012
Media
https://www.gracepublishinghouse.com/devreemdeling/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies