Parkfeest met de 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle

Zondag 10 juni a.s. organiseren 16 Zwolse kerken gezamenlijk een parkfeest in het kader van ‘De 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle.’ In Park de Hogenkamp worden verhaal 10 tot en met 2 vanaf 13.30 op creatieve wijze verbeeld, om 16.00 zal het verhaal dat op de eerste plek is geëindigd door middel van een theaterstuk worden onthuld. De bekende Gospelband Trinity (foto) zal het parkfeest afsluiten.

Ruim 5.300 Zwollenaren brachten in het voorjaar een stem uit op hun favoriete Bijbelverhaal. 200 verhalen ontvingen minimaal één stem. De tien verhalen met de meeste stemmen werden samengevoegd in ‘De 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle’. Naast het opdiepen van gedeeld cultureel erfgoed wilden de 16 samenwerkende kerken de mooiste Bijbelverhalen opnieuw aan het grote publiek presenteren.

Een jaar lang hebben de deelnemende Zwolse kerken elke maand één verhaal centraal gesteld, beginnend bij het verhaal dat op de tiende plek is geëindigd en toewerkend naar het allermooiste verhaal, in juni 2012. Maandelijks verscheen een interview in de Peperbus, waarin een Zwollenaar vertelde over zijn favoriete verhaal. 5.000 kinderen ontvingen in de kerstperiode van 2011 gratis een speciaal ontwikkeld kwartetspel, waarin de 10 mooiste Bijbelverhalen centraal stonden. In mei 2012 werden 7.000 CD’s verspreid, waarin kinderkoor De Bromvlieg een muzikale vertolking geeft van elk van de 10 verhalen. Voorganger Henk Stoorvogel schreef een vakantieleesgids, met daarin een meditatie bij de top 10.

Zondag 10 juni wordt het project ‘De 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle’ afgesloten met een Parkfeest, waar duizenden Zwollenaars worden verwacht. De toegang is gratis, evenals het eten en drinken. Mimespeler Jaap Oudenampsen geeft een vertolking van het kerstverhaal, rasverteller Job neemt jong en oud mee in het verhaal van koningin Ester, arkbouwer Johan Huibers leert kinderen hoe zij een arkje kunnen bouwen en clown Poets verrast de allerkleinsten. Er zijn optredens van kinderkoor De Bromvlieg en gospelband Trinity. Een theatergroep van studentenvereniging De Navigators zal het verhaal dat op de eerste plek is geëindigd opvoeren en onder andere dominee Arie van der Veer zal een korte toespraak houden.

Parkfeest De 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle

Zondag 10 juni, vanaf 13.30 in Park de Hogenkamp, in Dieze

Toegang gratis

Henk Stoorvogel
© Henk-Jan Oudenampsen
01-06-2012
Kerk
https://www.de10mooistebijbelverhalenvanzwolle.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies