Bijbels voor gevangenen in Ghana

Abel en Pamela Veennema wonen sinds 2008 in Ghana. Ze bouwen daar een opvangtehuis voor weeskinderen. Deze maand hadden zij het voorrecht om 400 Bijbels te brengen bij een gevangenis in de stad Tamale in het Noorden van Ghana. Al enige tijd was er informatie dat hier een open deur was en ze zochten een gelegenheid om te gaan.

Abel: ‘Dit is het project van evangelist Johan Schep waar we bij mogen helpen. Anderen hebben voorzien in de Bijbels en wij mogen ze brengen. We kregen kort de gelegenheid om de gevangenen toe te spreken. Ze zijn echt heel anders dan men zou verwachten van “criminelen”. De meesten zijn zo nederig en vriendelijk naar ons toe en ze maakten geen dreigende indruk.

Eén van de gevangenen zong als inleiding een liedje met eigen gitaar, een zelf gemaakt nummer: “No friend like Jesus”. In zijn lied vertelde hij hoe al zijn oude vrienden waren weggelopen op de dag dat hij gearresteerd was. Er was ons ook verteld dat de meesten hier moslim zijn, sinds het Noorden van Ghana overwegend islamitisch is. Echter deze moslims zijn niet vijandig t.o.v. het evangelie van Jezus Christus.

In mijn korte toespraak mocht ik hen wijzen op het Heilige Boek, de Bijbel, waar de moslims ook respect voor hebben. “Vandaag zal iedereen een Bijbel krijgen”, beloofde ik ze. “Dit boek spreekt over Gods zoon die uit de hemel is gekomen om ons allemaal te redden”. Ik had me voorgenomen om gewoon te spreken over Gods zoon omdat dit de enige waarheid is die hen kan redden, niemand nam aanstoot en iedereen ontving de Bijbel!

Gelijkertijd was Pamela met Rejoice (de dochter van Robert) naar de vrouwen-afdeling. Er waren daar 10 veroordeelde vrouwen en ook deze luisterden aandachtig en nederig naar Pamela. Dit is nu de vierde gevangenis in Ghana waar al de gedetineerden een bijbel hebben ontvangen en wij zien veel vrucht op dit werk.’

Redactie christelijknieuws
Abel en Pamela
01-06-2012
Buitenland
https://www.bethel-shelter.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies