MENU
Contactreis naar Romazigeuners met Feike ter Velde

Contactreis naar Romazigeuners met Feike ter Velde

23 sep

Het is mogelijk om volgend jaar een contactreis te maken naar Oekraïne met Feike ter Velde. Oekraïne is een land met veel natuurschoon en culturele bezienswaardigheden. Maar er is ook een ander Oekraïne, waar velen in schrijnende armoede verkeren. Met name de Romazigeuners die in getto’s aan de buitenranden van dorpen en steden wonen.

In de Zuid-Westelijke provincie Zakarpatska biedt Christian Roma Support (CRS) door middel van Support Programs steun aan deze bevolkingsgroep, die de grootste minderheidsgroep van Europa is. Datum: 26 april – 2 mei 2013. Vervoer: Vliegreis naar Boedapest (Hongarije), vervolgens per minibus naar Zakarpatska in Oekraïne. Verblijf: Pension in het dorpje Lavky.

Stichting Christian Roma Support zet zich in voor Roma-(zigeuner) gezinnen in Oost-Europa die in schrijnende armoede verkeren. Veel Roma leven in de marge van de samenleving en worden door hun omgeving veracht en buitengesloten. Er zijn ca. 40 verschillende Romastammen. Er is tussen hen onderling net zo’n diversiteit als tussen de verschillende Europeanen.

Vanuit christelijk perspectief wil de stichting hen tot steun zijn en werken aan verbetering van hun levensomstandigheden. De aandacht gaat hierbij vooral uit naar kinderen, omdat ondersteuning aan hen uitzicht biedt op een betere toekomst. Door alle hulpactiviteiten heen willen wij het Evangelie uitdragen en getuigen van Gods goedheid en liefde.

Mirjam Bouwman (tv-presentatrice EO): 'Onze Heer Jezus heeft ons gevraagd onze naasten lief te hebben en voor ze te zorgen. Ik heb zelf gezien hoe Romakinderen in hun eigen land als verschoppelingen worden behandeld... onbegrijpelijk! Deze kinderen hebben recht op extra veel liefde en een kans op een menswaardig te bestaan! Daarom steun ik het werk van Christian Roma Support van harte! Doet u mee?'

Als christelijke organisatie gaat CRS uit van de Bijbel als leidraad en inspiratiebron. CRS-medewerkers zijn mensen afkomstig uit alle kerkelijke denominaties, die Jezus Christus kennen als hun Heer en het verlangen hebben om God en de naaste te dienen.

Het hoofddoel van Christian Roma Support (CRS) is arme Roma-kinderen door middel van Roma Kids Projecten tegemoet te komen in de eerste levensbehoeften en adoptieouders voor hen te vinden die maandelijks support geven. Via de kinderen zijn er geregeld contacten met hun families, die wij met de overige Support Programs steun bieden ter verbetering van hun leefsituatie. De hulpprojecten worden uitgevoerd door locale projectwerkers. Dit zijn christenen die er op gericht zijn het evangelie uit te dragen, en Roma-kinderen op weg te helpen.

CRS is actief in Oekraïne in de Romawijken/dorpen Balaszer, Onok, Pirogova en Szernye, en in Roemenië in Ciprian Porumbescu en Codlea.

Datum: 23 september 2012
Auteur: Christian Roma Support
Foto: Christian Roma Support
Copyright: Christelijknieuws
Website: http://www.christianromasupport.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: