MENU
Onderzoek impact World Servants-project op jongeren

Onderzoek impact World Servants-project op jongeren

19 sep

De helft van de jongeren die op pad is geweest met World Servants wil, na aanleiding van hun bouwreis, ook in Nederland de handen uit de mouwen steken. Dat blijkt uit onderzoek van Ageeth Palland, in opdracht van World Servants.

De jongeren zijn zich na een project in een ontwikkelingsland bewuster van hoe goed ze het hebben, raken meer gemotiveerd voor een bepaalde studie of gaan opnieuw naar het buitenland voor vrijwilligerswerk of stage. Een deel van de jongeren wordt door de reis ook gestimuleerd in hun geloof.

De meeste van de deelnemers aan de projecten, zijn aangesloten bij een plaatselijke actiegroep die meestal verbonden is aan een kerk. Uit het onderzoek van Ageeth Palland blijkt dat de plaatselijke actiegroepen vaak niet worden meegenomen in het beleid van de kerken en dat er na afloop van de projecten weinig wordt gedaan met de ervaringen van de jongeren. De kerk laat hierdoor een kans liggen omdat de jongeren aangeven graag iets voor een ander willen doen. World Servants biedt kerken handvatten om met deze motivatie aan de slag te gaan en de jongeren de mogelijkheid te bieden dienstbaar te zijn in hun kerk of woonplaats.

Dit weekend organiseert World Servants, samen met Edukans en Togetthere het Changemaker festival, waar deelnemers aan de World Servants-projecten voor zijn uitgenodigd. Naast dat ze elkaar weer kunnen ontmoeten, krijgen ze ook concrete ideeŽn om aan de slag te gaan met hun projectervaring. De band Trinity geeft op zondagochtend een concert. Ook opent World Servants een jubileumseizoen, waarin de organisatie viert dat ze 25 jaar bestaat. Er staan dit seizoen 29 projecten op stapel, waarin plek is voor 800 jongeren en volwassenen.

Datum: 19 september 2012
Auteur: Betty Hoekstra
Website: http://www.worldservants.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: