MENU
Zip Your Lip start in dierenpark Amersfoort

Zip Your Lip start in dierenpark Amersfoort

28 sep

Dierenpark Amersfoort kleurde vandaag heel even oranje. Waarom? Zip your Lip ambassadeurs Dioni Jurado en Laura van Elzen gaven daar het startsein voor Zip your Lip 2013. Jongeren eten in de campagneperiode van Zip your Lip 24 uur niets en laten zich daarvoor sponsoren. Het geld wordt besteed aan jongeren in onder andere Zuid-Soedan.

Zuid- Soedan is een land in Afrika waar 8,26 miljoen mensen leven. Het is een van de meest arme regio’s ter wereld. Door de 50-jarige oorlog kan zo’n 85% van de bevolking niet lezen of schrijven. Heel veel jongeren in Zuid-Soedan zijn opgegroeid tussen het geweld en leven onder slechte omstandigheden. World Vision wil deze jongeren helpen door de opbrengst van Zip your Lip 2013 daar te besteden.

Dioni (14): “Gaaf dat ik mijn steentje kan bijdragen aan een betere wereld. Ik doe mee!” De jongere waande zich in het dierenpark even in Afrika. Dioni vertelt: ‘Het is gaaf dat ik mijn steentje kan bijdragen aan een betere wereld en een rol mag spelen binnen Zip your Lip. Ik hoop echt dat iedereen mee wil gaan doen met Zip your Lip 2013, want het is echt tijd voor verandering!” Laura (15): ‘Het is gemakkelijk om samen met vrienden 24 uur niets te eten als je weet dat je daarmee heel veel jongeren kunt helpen’.

Vanaf vandaag kan iedereen zich via zipyourlip.nl aanmelden voor Zip your Lip 2013. Samen werken we aan een betere toekomst voor jongeren in bijvoorbeeld Zuid- Soedan. Binnenkort is op de site te zien waarom Dioni en Laura meedoen met Zip your Lip!

Datum: 28 september 2012
Auteur: Margreeth Bronsema
Foto: World Vision
Copyright: Christelijknieuws
Website: http://www.zipyourlip.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: