MENU
Jonge gospelformatie met fraaie Twarres-sound

Jonge gospelformatie met fraaie Twarres-sound

18 okt

Dé muzikale verrassing van 2012 is de formatie Half a Mile. Deze jonge tieners bewijzen dat je niet meer nodig hebt dan een simpele bezetting van enkele gitaren. De zangstemmen passen naadloos en de harmonie is perfect, je herkent een Twarres-sound. En Half a Mile heeft een missie: 'We willen graag méér muziek maken, méér van Gods liefde zingen en méér mensen bereiken!'

Half a Mile bestaat uit een groep jonge muzikanten uit het Overijsselse Sint Jansklooster. De zusjes Hanna en Susanne van Gemeren zingen al samen sinds hun jonge jaren en worden perfect aangevuld door de broers Aart en Laurens Lameris op gitaar en bas. De stuwende kracht achter de producties is topmuzikant Richard Jansen van Muziekcentrum Zwartewaterland. Sinds kort wordt de band aangevuld door een tweede gitarist, Nathan Jansen.

De bandleden hebben een passie voor christelijke muziek. Ze spelen 'acoustic music from the heart to the LORD'. Ze proberen psalmen, liederen en Bijbelteksten een frisse blik te geven. De onberijmde psalmteksten zijn door Half a Mile op muziek gezet en blijven zo dicht bij de originele tekst.

De band speelt ook covers van bands als 'Sons of Korah', 'The Isaacs' en 'the Martins'. Het akoestische gitaar- en het warme, tweestemmige stemgeluid van de zusjes van Gemeren zijn kenmerkend voor Half a Mile. Ook kun je in de muziek de country/western invloeden terughoren.

De jonge muzikanten staan nog aan het begin, maar hebben veel potentie. In juni 2012 hebben ze hun eerste EP opgenomen bij StudioForte in Zwolle; een korte cd met 5 nummers. Die hebben ze in september 2012 vol trots mogen releasen. Daarnaast wordt er weer hard gewerkt aan nieuwe nummers en het verbeteren van covers. De band treedt regelmatig op in kerken en op diverse podia.

Datum: 18 oktober 2012
Auteur: Redactie christelijknieuws
Copyright: Christelijknieuws.nl
Website: http://www.halfamile.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: