MENU
Eric Leijenaar hoofdredacteur Uitdaging plotseling overleden

Eric Leijenaar hoofdredacteur Uitdaging plotseling overleden

24 okt

Eric Leijenaar, hoofdredacteur van Uitdaging is dinsdag op 59-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand, zo meldt de website. Eric Leijenaar was eindredacteur van 1999-2002 en hoofdredacteur van 2002 tot 2006 en van 2011 tot heden. Woordvoerder van Maximum Life, de werkgever van Eric: 'Er zijn geen woorden te vinden die ons verdriet en onze hulpeloosheid uit kunnen drukken.'

'Eric was vóór alles de man van Petra, en de vader van zijn kinderen Yvonne, Lisanne en Tom. Eric leefde heel intensief. Hij wilde wel drie keer zoveel tijd hebben om te doen wat naar zijn inzicht op zijn weg kwam.

Voor ons is hij onmisbaar geworden, eerst verzorgde hij lange tijd met grote inzet de site www.manna-vandaag.nl. Hij had een kring van vertalers om zich heen, kwam “zomaar” in het bezit van een geweldige serie artikelen over uiteenlopende onderwerpen van bekende christelijke schrijvers. Allemaal bedoeld om bij de lezers het geloof te versterken en mensen daarmee te bemoedigen.

Helemaal in zijn element kwam hij echter na de overname door Maximum Life van het blad Uitdaging. Het blad was hem bepaald niet onbekend. In de tijd dat het werd uitgegeven door Agapè (en later door EB-Media), was hij er al als eindredacteur en later als hoofdredacteur bij betrokken. Hij heeft het dan ook als een wonder ervaren dat hij nu opnieuw de taak als hoofdredacteur mocht vervullen.

Met zeer grote toewijding heeft hij zich gegeven aan het uitbouwen en rendabel maken van het blad en de bijbehorende website. Overal haalde hij nieuws vandaan. Zijn uitgebreide netwerk was hem daarbij tot grote steun.

Het was zijn drive om Uitdaging te maken tot een positieve krant en website, van en voor christenen in Nederland en daarbuiten. Hij wilde niets liever dan via Uitdaging bruggen bouwen, of doen bouwen, tussen christenen van allerlei komaf en met onderling grote verschillen in beleving en uitingsvorm op geloofsgebied. Hij wilde zo graag laten zien dat het alleen maar gaat om Jezus. De relatie met Hem heeft centraal gestaan bij zijn werk. Altijd weer plaatste hij artikelen, of schreef die zelf, die Jezus en Zijn verzoenend werk in het middelpunt plaatste. Hij wilde laten zien dat op die manier acceptatie van elkaar mogelijk was en hoe verrijkend dat kon zijn.'

Datum: 24 oktober 2012
Auteur: Maximum Life
Foto: Privebezit fam Leijenaar
Website: http://www.uitdaging.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: