Kansen voor Abel en Pamela in Ghana

Abel en Pamela werken in Ghana voor stichting Bethel Shelter. Abel en Pamela Veennema wonen sinds 2008 in Ghana. Ze bouwen daar een opvangtehuis voor weeskinderen. Eerder dit jaar kregen zij de kans om 400 Bijbels te brengen bij een gevangenis in de stad Tamale in het Noorden van Ghana.

Abel: ‘We hadden een belangrijke afspraak op het overheidskantoor voor onze regio “Weija”. In Nederland zou men zeggen: “Gemeentehuis”. Op het kantoor was slechts ruimte voor 3 bureautafels maar 10 personen zaten dicht op elkaar te werken. Een zekere meneer had de leiding. Hij bleek bijzonder vriendelijk en behulpzaam en stemde zelfs in om diezelfde middag met ons mee te gaan om ons huis te bezichtigen. “Jullie hebben het belangrijkste, dus jullie kunnen gewoon beginnen met het kinderdagverblijf, het papierwerk komt later wel”, aldus de ambtenaar. Dat viel dus allemaal mee en we waren wat blij!’

Ondertussen kocht Pamela wat speelgoed voor de kinderen. Ze verkopen in Ghana veel 2e-hands spullen op straat, gebruikte spullen uit Europa en Amerika; o.a. speelgoed. Maar de prijzen bleken duurder dan verwacht. Toch maar enkele noodzakelijke dingen gekocht, schoolbordje, speelgoed, etc. Ook vonden we deze leuke gekleurde kinderstoeltjes. Ook de bestrating rondom het gebouw is nu bijna compleet!

De aannemer stuurde arbeiders om de klus te klaren. Het is zwaar werk door de warmte want het is weer zo’n 30 graden en de zon is fel. De stratenmakers hebben nu ongeveer 160 m2 bestraat en gelijk merken we het verschil omdat er niet meer zoveel zand in huis waait en de veranda niet langer onder de modder zit. Het is een prachtige schoolpleintje geworden. Hier kunnen we goed mee werken en ons kinderdagverblijf mee beginnen (zo spoedig mogelijk).

Sinds de Heer ons vorige jaar leidde naar een bijzonder probleemgezin, is er nu zoveel ten goede gekeerd voor hen. Toen we hen ontmoetten, waren de problemen zo groot. Van de zes kinderen, zat alleen de oudste op school en dat ging niet goed. Het meisje van 14 (of 15), was te oud tussen de kleine kinderen van klas 2 basisschool. Met wijsheid heeft Pamela haar van school gehaald en haar bij een kleermaker gebracht. De andere 5 kinderen hebben we juist op school geplaatst. En nu, een jaar later, gaat het zo veel beter met het gezin. Unice heeft een betere naaimachine gekregen, van mijn moeder uit Hoogezand. Ze maakt zelf al kleertjes voor haar eigen jongere zusje.

We kregen afgelopen dagen visite van Hans de Jongh junior en vriend Arjan, die zich geleid voelden om een kort bezoekje te brengen aan Ghana. Alles op hele korte termijn geregeld. De jongens brachten een mooie gift van het Daltum Lyceum te Dordrecht t.b.v. een basisschool in ons dorp in Ghana. Ook al de 200 kinderen kregen cadeautjes zoals pennen, tassen en knuffeldieren. De kinderen van Hans hadden die ingezameld op hun school in Sliedrecht. Er was precies genoeg voor al de kinderen hier!

Verder verbleven de jongens enkele dagen in de stad Hohoe, bij Robert. Als laatste mochten we samen een gevangenis bezoeken. Dezelfde gevangenis waar we 2 maanden eerder Bijbels brachten. Deze keer brachten wij 2 dozen vol medicijnen omdat hier speciaal om verzocht was. Hans predikte een evangelie boodschap en bad voor hen, dat deze mensen de liefde van God mogen ontvangen in hun harten.

Redactie ChristelijkNieuws
© Abel en Pamela
10-11-2012
Buitenland
https://www.bethel-shelter.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies