MENU
afbeelding

Zilver Duif Award Beste lied: Reni en Elisa Krijgsman

17 nov

Het gospelduo Reni en Elisa kreeg vrijdag de Zilveren Duif Award voor het Beste Lied van 2012 van de directeur van Groot Nieuws Radio: Nico Schipper. Reni en Elisa waren verrast, ze hadden niet verwacht dat hun lied in de prijzen zou vallen.

Het winnende nummer Hou vol van het album De vijfde symfonie is een stimulans voor christenen om door te gaan in moeilijke omstandigheden. Reni is van beroep leerkracht in het basisonderwijs en Elisa is beroepsmusicus. Sinds 1999 treden ze veelvuldig samen op. Al hun liedjes zijn Nederlandstalig, veelal door henzelf geschreven, maar ook in samenwerking met andere liedschrijvers zoals Elly & Rikkert en Marcel Zimmer. Reni en Elisa zijn de stuwende krachten achter Come2Worship, zijn dagelijks te zien op de zender Family7 met het programma Blalala en Elisa is producer en muzikaal leider bij Opwekking.

Diezelfde gala-avond zongen ze samen met de zaal het speciaal geschreven danklied ‘De Eer Van Uw Naam’ waarmee het duo God alle eer wil geven. Het gala waarin de Zilveren Duif awards uitgereikt werden, is het slot van de Week van de Christelijke Muziek, waarin (voornamelijk) Nederlandse christelijke muziek en musici in de schijnwerpers staan. Het lied ‘De Eer Van Uw Naam’ sloot het gala af en is wat dat betreft een belangrijk statement. Toen Elisa Krijgsman de vraag kreeg om het lied te schrijven, was hij zich gelijk bewust van die functie. “Toen ik erover ging nadenken, gingen de gedachten al snel naar prijzen, waardering, respecteren... en daarmee dacht ik al snel aan de hedendaagse talentenshows op tv. Ze hebben allemaal één ding gemeen; de onderliggende boodschap dat je iets krijgt omdat je het verdient. Naar mijn overtuiging gaat het ons als christen-artiesten niet om de eer van mensen, een prijs of een reputatie hoog te houden. Het gaat om de eer van Gods Naam. Die gedachte was de basis voor de tekst; om op een rij te zetten waar het niet en wel om draait.”

Reni en Elisa brachten samen en in combinatie met anderen talloze CD’s uit. Een kenmerkend thema in hun werk is relatie: die tussen God en mensen, tussen twee geliefden, tussen ouders en kind. Reni en Elisa tekenen zelf voor een groot aantal van de teksten en arrangementen. De Nederlandstalige nummers zijn herkenbaar en vaak kleine momentopnamen uit het leven. Reni en Elisa weten als geen ander de juiste toon te treffen, waarbij ze niet aarzelen veel van zichzelf te laten zien.

“We merken, dat onze muziek een bemoediging is voor veel mensen die naar onze concerten komen. Het is geweldig om te horen, dat mensen zich herkennen in de nummers die we de afgelopen jaren geschreven hebben”, aldus Reni Krijgsman.

Foto's zijn in hoge resolutie verkrijgbaar via www.gospelconcerten.nl

Datum: 17 november 2012
Auteur: Redactie ChristelijkNieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: Christelijk Nieuws
Website: http://www.renienelisa.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: