MENU
Gary Witherall komt naar Nederland

Gary Witherall komt naar Nederland

06 feb

Gary Witherall en zijn vrouw Bonnie waren missionarissen in Libanon waar ze het Goede Nieuws verspreidden door het verstrekken van medische hulp. Bonnie is op 21 november 2002 vermoord door een moslim extremist. Gary weet als geen ander wat het woord vergeving inhoudt.

In 1983 ontkwam Gary Witherall ter nauwe nood zelf aan de dood tijdens een ongeluk met een motorfiets. Toen hij op de afdeling Intensive Care terecht kwam voelde Gary dat God hem een nieuwe levenskans gaf. Tijdens een herdenkingsbijeenkomst van de overleden zanger Keith Green besloot Gary zijn leven voor de zending in te zetten.

In 1986 ging Gary bij de zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie (OM) werken. In 1996 ontmoet Gary zijn latere vrouw Bonnie, tijdens een excursie naar een moskee.

Hun passie was om samen te werken in Libanon, daar getuigen te zijn onder een volk dat nog zeer weinig bereikt is door het evangelie. God leidde hen daarheen, waar ze vervolgens Arabisch leerden en in de dorpen van Zuid‐Libanon het Evangelie mochten delen.

In de ochtend van 21 november 2002 werd Gary gebeld door een vriend die in paniek was. Gary moest naar een kliniek komen net buiten Beiroet. Daar lag zijn vrouw Bonnie nadat ze door een extremist was neergeschoten. Gary zag haar levenloze lichaam in een plas bloed. Op dat moment, huilend, hoorde Gary een zachte stem die heel duidelijk zie: "Gary, er is vandaag een zaadje in je hart geplant. Jij hebt de keuze om dat zaadje uit te laten groeien tot haat en bitterheid of tot liefde en vergeving."

Op de begrafenis van zijn vrouw verkondigde Gary een boodschap van vergeving die via de media verspreid werd in het hele Midden-Oosten. Hij inspireerde zijn collega's om zich opnieuw te committeren aan zending, met het gebed; "Jezus, geef ons meer moed, laat ons Uw boodschap doorgeven aan degenen die het nog niet verstaan, ongeacht wat daarvoor de prijs is".

Volgens statistieken van De Stem van de Martelaren worden per jaar 160.000 mensen gemarteld voor Jezus. Ongeveer elke drie minuten één.

Gary hertrouwde in december 2004. Gray spreekt graag over totale overgave van je leven voor Jezus. Totale overgave aan God staat volgens hem gelijk aan passie voor het leven en voldoening.

Gary is inmiddels directeur van TRANSFORM een beweging onder jongeren van OM. Elk jaar komen in de zomer honderden jongeren een week lang samen in Italië voor toerusting en culturele training. In teams gaan de jongeren daarna naar 20 landen in het Middellandse Zee‐gebied om daar, voor twee of meer weken, te werken aan een evangelisatieproject naar keuze. Onder andere projecten met sport, media, kunst, migranten, kinderen, literatuur distributie en gebed. In het gebied leven meer dan 450 miljoen mensen. Het christendom is in deze omgeving ontstaan, toch zijn er vandaag veel mensen die niet weten wie Jezus is. Daar moet verandering in komen! Daarom komt Gary naar Nederland. Om te bemoedigen, te inspireren en te mobiliseren voor de zomeracties van OM, Transform 2013.

Vrijdag 22 Feb
Volle Evangelie gemeente Driebergen-Zeist
Locatie: De Citadel - Bergweg 6 - Zeist
Tijd: 20.00

Zaterdag 23 Feb
BapNoord - Baptistengemeente Alphen aan de Rijn
Locatie: Ashram College - Marsdiep 289 - Alphen aan de Rijn
Tijd: 20.00

Zondag 24 Feb
Radical - Vrije Baptisten gemeente Bethel
Locatie: De Bolder 75 – Drachten
Tijd: 19.30

Datum: 6 februari 2013
Auteur: Wouter Klop
Foto: Operatie Mobilisatie
Copyright: Christelijknieuws.nl
Website: http://www.nl.om.org/transform

Dit artikel delen:

Meer nieuws: