Nieuwe leergemeenschap voor jeugdleiders

Nederland Zoekt en LEF (jeugdleiderswerk van Navigators) gaan samenwerken. De organisaties bieden een tweejarig traject aan, waarin teams van kerken en organisaties gecoacht en geïnspireerd worden in discipelschap, om van daaruit missionair aan de slag te gaan.

Nederland Zoekt begon in november 2011 met deze ‘leergemeenschap’. Het is een tweejarig proces waarin teams zich met de vraag bezighouden hoe ze een christelijke gemeenschap kunnen zijn die zich verbindt met de nood en de zoektocht van mensen in de samenleving. Nederland Zoekt… ondersteunt hen met vier driedaagse bijeenkomsten en coacht hen daartussen via Skype. Inmiddels draaien 31 teams uit de breedte van christelijk Nederland mee.

Vanaf september dit jaar biedt LEF hetzelfde traject aan voor jeugdleiders. LEF-teamleider Maurits Roose: “Deze samenwerking is een mooie kruisbestuiving, omdat we zowel de leiders als de jongeren van een kerk mee kunnen nemen op avontuur. Een hele gemeente kan groeien in discipelschap en meer gaan betekenen voor haar omgeving.”

Rudolf Setz, oprichter van Nederland Zoekt… ziet uit naar de samenwerking: “We willen allebei dat er gemeenschappen ontstaan die je ervaart als een grote familie en waar mensen leren om als discipelen van Jezus relevant te zijn in hun eigen lokale context. Als team van Nederland Zoekt… zien we er daarom naar uit om bij LEF betrokken te zijn en ook weer van hen te leren.”

Maurits Roose

19-02-2013
Jongeren
https://www.nederlandzoekt.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies