MENU
Johannes Fontanus College in actie met Zip your Lip

Johannes Fontanus College in actie met Zip your Lip

13 maa

Amersfoort - Dinsdagmiddag kleurde de Barneveldse Sporthal Oosterbos oranje tijdens het Zip your Lip 2013–evenement. Ruim 2000 leerlingen van het Johannes Fontanus College voerden actie tegen de situatie in Zuid-Soedan.

De leerlingen maakten een statement tegen onrecht door hun footprint op The Wall(k) of Hope te plakken. Burgemeester van Dijk van de gemeente Barneveld nam symbolisch deze stappen in ontvangst. De leerlingen hebben de afgelopen periode sponsorgeld opgehaald voor Zuid-Soedan. Het fantastische bedrag van € 21.845,09 werd tijdens het evenement onthuld.

Naast de onthulling van het opgehaalde bedrag, werden de leerlingen verrast met een optreden van Youth Ambassadors Dioni Jurado en Laura van den Elzen. Om de jongeren kennis te laten maken met de situatie in Zuid-Soedan, konden de leerlingen via skype met leerlingen in Zuid-Soedan live communiceren. De leerlingen waren tijdens het evenement aan het vasten, want met de actie Zip your Lip eet je 24 uur niets. De leerlingen beseffen dat het slechts voor even is. “Ja, wij zeuren nu wel dat we honger hebben, maar zij hebben pas echt een reden om te zeuren.”, aldus de leerlingen, die zich door de actie meer bewust zijn van de verschillen wereldwijd.

Douwe Nagel: “Meedoen met Zip your Lip is voor het JFC ontzettend belangrijk” Het Johannes Fontanus College doet al jaren mee met de jongerenactie van World Vision. Douwe Nagel, één van de organisatoren van de Zip your Lip-actie op het JFC, is enthousiast dat het landelijke Zip evenement op zijn school werd georganiseerd. Douwe: “Meedoen met Zip your Lip is voor het JFC ontzettend belangrijk. Wij, als school, vinden dat er nog teveel onrecht en armoede is in deze wereld. Door mee te doen met Zip hopen we ons eigen oranje gekleurd steentje bij te dragen!“

1/3 van de inwoners van Zuid-Soedan heeft chronisch honger Maar liefst 33% van de Zuid-Soedanese bevolking heeft chronisch honger. Zip your Lip, de jongerenactie van World Vision, wil samen met jongeren in Nederland ervoor zorgen dat minder kinderen en jongeren in Zuid-Soedan overlijden door een gebrek aan voedsel.
World Vision zorgt voor voedselzekerheid, door de lokale bevolking te trainen om akkers op de juiste manier te bewerken. Met ruim 100 scholen en groepen, die deelnemen aan de actie, hoopt World Vision € 350.000,- binnen te halen voor het project in Zuid-Soedan.

Zip your Lip zorgt voor bewustwording bij jongeren in Nederland World Vision vindt het belangrijk dat jongeren wereldwijd bewust worden wat er gebeurt in de wereld. Daarom organiseert World Vision elk jaar de vastenactie Zip your Lip. Jongeren eten 24 uur niets en zoeken naar sponsors voor deze prestatie. Op deze manier voelen ze een beetje wat het is om honger te hebben. En zo helpen ze met het opgehaalde geld hun leeftijdsgenoten in Afrika. Ieder jaar doen er in Nederland ca. 100 scholen en groepen en in totaal zo’n 6500 jongeren mee aan Zip your Lip. Dit jaar wordt de actie in Nederland voor de 22ste keer georganiseerd.

De Zip your Lip-actie loopt van 11 februari t/m 1 april 2013

Datum: 13 maart 2013
Auteur: Margreeth Bronsema
Foto: World Vision
Website: http://www.zipyourlip.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: