Minister Dijsselbloem geeft start aan actie Present

Minister Dijsselbloem was op Goede Vrijdag aanwezig bij het opknappen van de tuin van een plaatsgenoot. Deze is daar zelf vanwege een spierziekte niet toe in staat. Daarmee geeft Minister Dijsselbloem tegelijk een aftrap aan Wageningen Dient, een project van Stichting Present Wageningen in het kader van ‘Wageningen 750 jaar’.

Doel van deze actie is in Wageningen een beweging op gang te brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden naar elkaar om te zien. Bij de aftrap ging Minister Dijsselbloem samen met de Raad van Kerken aan de slag in de tuin van een cliënt van zorgorganisatie Opella. Ronnie Möller heeft de spierziekte ALS waardoor hij in een rolstoel zit. ALS is een zeer progressieve, dodelijke en tot op heden ongeneeslijke spierziekte. Ronnie is niet in staat zelf zijn tuin te onderhouden. De Raad van Kerken heeft aangeboden hem te helpen om zijn tuin meer toegankelijk te maken.

Wageningen Dient wordt georganiseerd door Stichting Present Wageningen en ondersteund door de gezamenlijke kerken in Wageningen. Doel is Wageningers te stimuleren zich in te zetten voor de medeburger. Het vindt plaats in het kader van Wageningen 750 jaar. Minister Dijsselbloem draagt het doel van Wageningen Dient en Stichting Present een warm hart toe.

Deelnemers aan Wageningen Dient zetten zich in voor mensen met onvoldoende lichamelijke of geestelijke conditie, onvoldoende financiën of onvoldoende sociaal netwerk. Altijd staat de ontmoeting met de ander centraal. Naar vermogen helpt de hulpontvanger ook mee tijdens het project. Al is het maar door aanwezig te zijn en koffie te zetten. Zodoende ontstaat er een gevoel van gelijkwaardigheid. Bovendien is de inzet van de vrijwilligers ondersteunend aan een langer lopend hulptraject door een maatschappelijke organisatie.

Stichting Present is een organisatie die de betrokkenheid van burgers, bedrijven, kerken, buurten en andere sociale verbanden wil stimuleren en organiseren. Als “vrijwilligersmakelaar” biedt Present groepen burgers de mogelijkheid om een zinvolle en goed bestede dag te beleven door zich onbetaald en op projectbasis in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Present wil zo in de samenleving een beweging op gang brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Het netwerk van Present telt inmiddels 58 lokale stichtingen en twee vestigingen. In 2012 hebben zich 23.000 mensen ingezet in 3.900 projecten.

Tiemen Zeldenrust
Stichting Present
10-04-2013
Samenleving
https://www.stichtingpresent.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies