MENU
Moslims en het Evangelie organiseert Zomerschool

Moslims en het Evangelie organiseert Zomerschool

16 apr

Vijf dagen van intensieve bezinning, studie en ontmoeting. 17 t/m 21 juni 2013 te Amerongen Al sinds vele jaren organiseert st. Evangelie & Moslims in samenwerking met anderen een Zomerschool voor christenen die zich willen bezinnen hoe zij persoonlijk en/of vanuit hun gemeente in Christus' naam iets kunnen betekenen voor moslims.

Een intensieve studieweek, waarin het geloof en de achtergrond van moslimmedelanders en vormen van getuigenis en dienst aan de orde komen. Een belangrijk onderdeel is ook de ontmoeting met moslims zelf.

De Zomerschool wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met de Arabische Wereldzending en Arab Vision. Sprekers op de Zomerschool zijn mensen met een ruime ervaring in de omgang met moslims, enkelen zijn zelf afkomstig uit de wereld van de islam.

Thema's die aan de orde komen:
- verhouding moslims en christenen
- islamitische geloofsleer en geloofspraktijk
- in gesprek over het evangelie
- moslimvrouwen, moslimjongeren
- de Turkse en Arabische wereld
- mogelijkheden en vormen van getuigenis en dienst onder moslims

Voor wie is het toerustingsprogramma bedoeld? . De Zomerschool is bedoeld voor christenen die zich bezinnen hoe zij persoonlijk en/of vanuit hun gemeente in Christus' naam iets kunnen betekenen voor moslims. Daarnaast is de jaarlijkse Zomerschool al sinds vele jaren een voorbereiding voor zendingswerkers die naar islamitische landen gaan.

Dagindeling De Zomerschool begint op maandag 17 juni met een ontvangst om 10.00 uur. De afsluiting is op vrijdagmiddag om 15.30 uur. Elk dagprogramma is verdeeld over drie dagdelen. De cursus veronderstelt enige basale voorkennis van de islam. Zo worden de vijf zuilen en de geschiedenis van het ontstaan van de islam niet meer behandeld. Wie deze kennis nog niet heeft, wordt geadviseerd vooraf enkele brochures door te nemen.

Accommodatie De Zomerschool wordt gehouden in De Betteld te Amerongen, J. v. Zutphenweg 5, waar u naast de intensieve studies ook ruimte hebt voor ontspanning en rust.

De kosten voor de Zomerschool zijn 225,00 incl. maaltijden en overnachting op basis van een 2 of 4 persoonskamer.

Aanmelding vindt plaats door het invullen en ondertekenen van het aanmeldformulier 2012. U kunt het formulier ook downloaden van website www.evangelie-moslims.nl De aanmelding is definitief zodra het cursusgeld is ontvangen.

Datum: 16 april 2013
Auteur: Gerda van Vliet
Website: http://www.evangelie-moslims.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: