MENU
Fiets of Loop voor een Huis in Bangladesh

Fiets of Loop voor een Huis in Bangladesh

21 apr

Met zoveel mogelijk mensen fietsend, hardlopend of wandelend naar de top van Galibier in de Franse Alpen op 7 september. Dit sportieve evenement van Wereldfoundation en Woord en Daad heeft als doel om minimaal 500 huizen te kunnen bouwen voor kansarme gezinnen in Bangladesh.

Iedere deelnemer aan ‘Fiets of Loop voor een Huis’ brengt minimaal € 1.000,- sponsorgeld bijeen om hiermee een huis te realiseren in Bangladesh. Dit betekent dat één persoon met een sportieve fiets- of wandeltocht een heel gezin in Bangladesh vooruit kan helpen.

‘Nu onze grootste droom, het hebben van een normaal huis, is uitgekomen hopen en geloven wij dat ook onze andere dromen door middel van integriteit en hard werken uit zullen komen.’ – Jahanara (37) uit Bangladesh.

In Nederland woont bijna iedereen in een huis dat ons beschermt tegen kou, hitte, regen, wind en criminaliteit. In Bangladesh is dat voor veel mensen anders. Zij wonen in bouwvallige huizen die door extreme weersomstandigheden geregeld worden weggevaagd. Gezinnen raken van de een op andere dag alles kwijt. En dat terwijl een huis bijdraagt aan verbetering van gezondheid, veiligheid en economische ontwikkeling. Bovendien vergroot het respect en de eigenwaarde van mensen.

De top van de Galibier is voor iedereen bereikbaar. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse routes, variërend van 16 tot 100 kilometer. Hoe meer deelnemers meefietsen of meelopen, hoe meer huizen er gebouwd kunnen worden. Iedereen met een sportief voornemen kan meedoen aan dit evenement van Wereldfoundation en Woord en Daad.

Datum: 21 april 2013
Auteur: Gideon Davidse
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.fietsvooreenhuis.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: