MENU
NBC weer met tent op tournee: Waarheid maakt vrij

NBC weer met tent op tournee: Waarheid maakt vrij

01 mei

OLDEBROEK – ‘Waarheid maakt vrij’ is het thema van de nieuwe tenttournee van het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC), die zondag 12 mei in Oldebroek begint en in elk geval vijf plaatsen aandoet.

In Oldebroek staat de vrolijk roodblauw gekleurde tent van 12 tot en met 17 juni bij Boomkwekerij Hoekert aan de Zuiderzeestraatweg 410 in Wezep. Elke avond begint om 20.00 uur (dinsdag 19.00 uur) een programma, waarin de Bijbel centraal staat.

Dinsdag (14 mei) leidt Bijbellerares Chris Raymakers uit Wezep van 10:00 uur af een koffieochtend voor vrouwen en is er ‘s avonds om 19:00 uur een aangepaste dienst voor mensen met een verstandelijke beperking, o.l.v. Bert Spijkerboer, waarin kinderkoor Benjamin optreedt. Woensdagmiddag (15 mei) is er van 14.00 tot 16:00 uur een programma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf tweemaal spreekt (zondag en vrijdag). Andere sprekers zijn: Arjan Baan (maandag), J. Brunt (woensdag) en Aad van de Sande (donderdag). Muzikale medewerking: Duo Albert en Minke Korving (zondag), OBK Mannenkoor uit Elburg (maandag), muziekkorps Leger des Heils (woensdag), zanggroep Gideon (donderdag) en een kwintet met violiste Cora Rietberg (vrijdag).

Het is de negende zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde toen dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden.

Volgens tourneeleider Albert Korving is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “Omdat de boodschap van de Bijbel nu eenmaal tijdloos is,”zegt hij. “Wij zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of verdieping daarvan komen en aangeraakt worden door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.”

Hoewel het NBC is gespecialiseerd in Bijbelstudie, hoort evangelisatie daar óók bij, meent Korving. “Door mensen via deze campagnes te confronteren met de inhoud van de Bijbel. Maken wij velen nieuwsgierig. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.” www.bijbelstudie.nl

Datum: 1 mei 2013
Auteur: Johan Th Bos
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.bijbelstudie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: