MENU
TWR zendt uit naar moeilijk bereikbare gebieden

TWR zendt uit naar moeilijk bereikbare gebieden

17 mei

In 2012 heeft Trans World Radio (TWR) nieuwe mogelijkheden gekregen om Gods Woord uit te zenden via de radio. Dit is te lezen in het jaarverslag van 2012. Volgens directeur Bernard Oosterhoff van de Nederlandse organisatie is het werk juist in landen die moeilijk te bereiken zijn, verder uitgebreid.

“Het gaat om landen als bijvoorbeeld Somalië, Iran, Siberië, Afghanistan en Pakistan, waar traditionele vormen van zending lastiger zijn.” Trans World Radio blijft zich hiermee richten op die gebieden waar nog weinig christenen zijn en waar velen nog nooit het Evangelie hebben gehoord. Oosterhoff: “Een dieptepunt in 2012 was de vernietiging van de radiostudio in de Malinese stad Timboektoe door rebellen. Eén van onze programmamakers werd zelfs met de dood bedreigd. Gelukkig kan het werk in Mali voortgezet worden vanuit een nieuwe studio in de hoofdstad Bamako.”

De totale inkomsten van TWR Nederland in 2012 bedroegen € 2,4 miljoen, een stijging van 9% in vergelijking met een jaar eerder. Oosterhoff: “Deze toename is onder meer te danken aan royale giften voor Pakistan en Afghanistan.” De voorbereidingen voor de uitzendingen in Pakistan en Afghanistan zijn op dit moment in volle gang; zendmasten worden geplaatst, radiostudio’s ingericht en er wordt gewerkt aan scripts voor de programma’s.

In 2012 is € 2.252.544 besteed aan de doelstelling van Trans World Radio, namelijk het doorgeven van het Woord van God wereldwijd via verschillende media. TWR zendt inmiddels uit in 233 talen.

Trans World Radio wil mensen wereldwijd bereiken met het Evangelie van Jezus Christus. Bij de verspreiding van het Evangelie maakt TWR naast radio steeds meer gebruik van andere media, zoals internet en MP3 spelers. Wereldwijd maakt TWR gebruik van 20 grote en duizenden lokale zenders.

Datum: 17 mei 2013
Foto: Trans World Radio
Copyright: christelijknieuws
Website: http://www.twr.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: