MENU
Toenemende vraag naar Oude Testament bij Joodse volk

Toenemende vraag naar Oude Testament bij Joodse volk

10 jun

Ton Stier van de stichting Israel en de Bijbel ziet een toenemende vraag naar exemplaren van het Oude Testament bij het Joodse volk. 'We zijn dankbaar dat wij de Joden een exemplaar van hun eigen boek kunnen teruggeven. Het Oude Testament is dan wel niet de complete Bijbel, maar overal spreekt het van de Messias.'

Stier: 'We krijgen vragen vanuit Duitsland van de Russisch sprekende gemeenschappen. Dit zijn bijzondere ontwikkelingen. Synagogen in Duitsland, Hongarije, Spanje en Zuid Amerika vragen naar de Tenach, het Oude Testament. Maar niet alleen het Oude Testament er is ook grote vraag naar het Nieuwe Testament. Zo delen we achter elkaar in IsraŽl Nieuwe Testamenten uit. We dagen iedereen uit die op reis gaat naar Israel, exemplaren van zowel het Oude als het Nieuwe Testament mee te nemen en aldaar uit te delen. De boeken zijn via onze stichting verkrijgbaar.

Er is onlangs een speciale editie van het Oude Testament verschenen in het Jiddisch en tevens een Nieuw Testament in het Ivriet (Modern Hebreeuws).'

Christenen zijn zich er vaak weinig van bewust dat de Bijbel een Joods Boek is, geschreven door Joodse profeten en apostelen. Joodse geleerden (masoreten) hebben de Heilige Schriften verder nauwkeurig gekopieerd en generatie op generatie overgeleverd.

 Daarom wil IsraŽl en de Bijbel Joodse mensen hun eigen Woord teruggeven. Het is immers hun geestelijk Erfgoed.

IsraŽl en de Bijbel wil overigens geen Joodse mensen bekeren tot het christelijk geloof. Het gebed is dat God door Zijn Woord en Geest hen tot kennis van hun Messias brengt. Dat is trouwens geen christelijk geloof, maar Bijbels geloof in de Joodse Messias, Die uit hen is voortgekomen! 

Het grootste deel van de Bijbel gaat over IsraŽl. Een goede reden om dus de Bijbel zorgvuldig en met onderscheid te lezen en IsraŽl de plaats te geven/gunnen die het toekomt.

IsraŽl en de Bijbel geeft het IB magazine uit, publiceert brochures en organiseert IsraŽl-samenkomsten voor jong en oud. 

Tot opbouw van hun persoonlijk geloof organiseert IsraŽl en de Bijbel regelmatig bijbelstudie-conferenties voor Joodse gelovigen in Oost Europa. Ook is er een Russisch bijbelstudie magazine, dat twee keer per jaar verschijnt en ruim 2200 lezers heeft. De nazorg wordt grotendeels verzorgd vanuit ons kantoor in Kiev.

Datum: 10 juni 2013
Auteur: redactie christelijknieuws.nl
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws
Website: http://www.israelendebijbel.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: