Schooltassen voor Bosnische kinderen

Operatie Mobilisatie EAST is momenteel bezig met de voorbereiding van hun jaarlijkse Schooltassen Project in het noordwesten van Bosnie-Herzegovina. In samenwerking met OM Bosnie verzorgen ze schooltassen en essentieel educatiemateriaal aan 325 achtergestelde kinderen in moslimdorpen, zodat ze klaar zijn voor het nieuwe schooljaar!

Veel families in Bosnie-Herzegovina worstelen met de kosten van een fatsoenlijke opleiding voor hun kinderen. Ze kunnen vaak niet de basismaterialen, zoals werkboeken, pennen, potloden of linialen betalen. Sommige van de kinderen moeten lange afstanden lopen om naar school te kunnen gaan en hebben daarom duurzame rugtassen nodig. De OM teams kwamen er achter dat tweedehands schooltassen uit andere landen sterker waren dan nieuwe tassen die in Bosnie worden verkocht.

Terwijl OM EAST en OM Bosnie voorzien in praktische noden, hebben ze ook de mogelijkheid om christelijke literatuur mee te geven voor de ouders van de kinderen om op die manier ook de spirituele nood te behartigen. Vorige zomer reageerde de nieuwe directuer van zeven lokale scholen heel positief op het project en hij ondersteunt ook het bijvoegen van christelijke boeken.

Wilt u bidden dat deze ouders geraakt mogen worden tijdens het lezen over Jezus als Redder van deze wereld en dat ze het goede nieuws mogen delen met hun kinderen?

Voor meer informatie over het schooltassen project kunt u terecht op de site van OM EAST.

10-07-2013
Hulpverlening
https://www.east.om.org/ministries/schoolbags

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies