MENU
Kees-Jan: Ik vind de vakantieclubs geweldig

Kees-Jan: Ik vind de vakantieclubs geweldig

16 jul

Kees-Jan Koster en Tamara Verboom (zie foto) kwamen allebei naar OM Lifehope om te werken in het team van Kids 'n Things. Met behulp van verschillende creatieve vaardigheden, zoals poppenspel, vertelling, mime en muziek bereikt het team ieder jaar zo'n 10.000 kinderen op scholen en in kerken in het Verenigd Koninkrijk.

Het team deelt de boodschap van het evangelie met kinderen op een manier die ze makkelijk kunnen begrijpen en aansluit bij hun leeftijd. Het team houdt professionele theatervoorstellingen met een diepere boodschap. Dit gebeurt tijdens vakantieclubs en - doordat het voldoet aan de eisen voor godsdienstlessen - op scholen. Dit geeft het Kids 'n Things team ongekende mogelijkheden om die kinderen te bereiken die Jezus nog niet kennen.

Weet je, sommigen van de kinderen hebben een moeilijke thuissituatie en om dan te zien hoe zij reageren op wat wij doen dat maakt mij echt gelukkig', vertelt Tamara. 'De kinderen lachen en juichen, maar als het Bijbelverhaal begint is het muisstil. Het is heel bijzonder om mee te maken.' 'Ik vind de vakantieclubs geweldig', zegt Kees-Jan. 'We hebben minder contact met de kinderen op de scholen, dan bij de clubs. Tijdens de clubs heb je echt tijd om een diepere band met de kinderen op te bouwen.'

Tijdens een van de vakantieclubs vertelde een van de jongere teamleden dat ze al zestien jaar lang naar deze vakantieclub kwam. Ze getuigde hoe ze God had leren kennen dankzij de vakantieclub. Het was geweldig om te zien dat dit meisje nu zelf meewerkt aan de clubs.

'We planten een zaadje, maar we zien niet altijd het resultaat', vertelt Tamara. 'Je weet nooit hoe iets heel kleins, zoals bijvoorbeeld het poppenspel gebruikt kan worden om kinderlevens te veranderen.'

Datum: 16 juli 2013
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Lifehope
Copyright: christelijknieuws
Website: http://www.lifehope.om.org/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: