High Council kiest nieuwe Generaal

Deze week zijn verschillende leden van de ‘High Council’ bij elkaar om de 20ste Generaal van het Leger des Heils te verkiezen. De High Council bestaat in principe uit alle belangrijke leiders van het Leger des Heils wereldwijd. Bij de High Counsil van 2013 zijn 118 leden aanwezig; nog nooit telde een High Counsil zoveel leden.

Aan het begin van de High Council wordt er allereerst een voorzitter gekozen die de beraadslagingen begeleidt. Hierna worden er afspraken gemaakt over de manier waarom er zal worden gewerkt tijdens het Council. Tijdens een High Council is er veel ruimte voor aanbidding, bezinning en gebed. De zondag vooraf aan de High Council hebben alle leden de dag doorgebracht in aanbidding en intensief gebed.

Na de officiële afspraken begint het stadium van de nominaties. Ieder lid van de High Council heeft het recht iemand aan te dragen als kandidaat voor Generaal. Het enige vastgestelde criterium is dat de voorgedragen persoon een officier (voorganger) van het Leger des Heils moet zijn. Dat betekent dat ongeveer 17.000 personen in aanmerking komen om te worden voorgedragen.

Alleen degenen die worden voorgedragen door drie of meer leden van de Council zijn daarmee genomineerd. Degenen die de nominatie aanvaarden worden kandidaten. In dit stadium schorst de Hoge Raad voor een volledige dag om de kandidaten en hun echtgenoten in staat te stellen schriftelijke antwoorden op de vragen die de Raad heeft opgesteld voor te bereiden. De kandidaten werken ook aan hun toespraken. Uit dit panel van kandidaten zal de High Councel in een algemene verkiezing een nieuwe Generaal kiezen.

Wat er vervolgens gebeurt is van grootst belang. Het is in de traditie van de High Council dat op het moment dat de nieuwe Generaal is gekozen alle leden onmiddellijk hun volledige steun geven aan deze man of vrouw. Dan komt het moment dat de deuren van de raadszaal open worden gegooid en, in een ceremonie die via de webcast van https://www.salvationarmy.org/ihq/home is te volgen, presenteert de voorzitter de nieuwe Generaal aan de Leger des Heils-familie over de hele wereld. Vanuit elk hart stijgt dan de kreet op: ‘May God bless our General!”

© Henk-Jan Oudenampsen
01-08-2013
Kerk
https://www.salvationarmy.org/ihq/home

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies