MENU
World Servants: bouwen aan verandering

World Servants: bouwen aan verandering

17 sep

World Servants lanceerde een nieuw motto: bouwen aan verandering. Daarmee maakt de christelijke organisatie duidelijk dat een project meer is dan een werkvakantie van drie weken. World Servants wil mensen enthousiast maken om dienstbaar te zijn.

Door dienstbaarheid houdt de verandering niet op bij een gebouw of een reis. Of zoals Rachel van Werven, die drie keer meeging, zegt: 'Door je in te zetten voor een ander, dienstbaar te zijn en aandacht, tijd en liefde te geven ontstaat er een kettingreactie van verandering.' De werkwijze van World Servants blijft gelijk. Mensen die meegaan bouwen nog steeds aan zichzelf en voor de ander.

Dat deze kettingreactie werkt, ziet World Servants op verschillende manieren terug. Rachel van Werven besloot na haar World Servants-project om een project voor meisjes in Zambia te leiden. Ze gaat met de meiden in gesprek over bijvoorbeeld seksualiteit en grenzen aangeven. Ook verandert de gemeenschap, zo vertelt Vincent Sichenga, van partnerorganisatie CCAP in Malawi: 'De groepen hebben veel contact met de plaatselijke bevolking en vertellen bijvoorbeeld welk beroep ze hebben en wat ze studeren. Dit inspireert de lokale jongeren om door te leren en hun school af te maken.' Dat er ook iets verandert in de kerk vertelt Jan Homans van PKN Zuidlaren: 'We zien ook oud-deelnemers die eerst niet veel naar de kerk gingen, nu regelmatig in de dienst. Door vriendschappen die zijn ontstaan, komen ze naar diverse activiteiten om elkaar te ontmoeten. Hun geloof is aangewakkerd.'

World Servants is een christelijke organisatie die met inzet van bijna 800 jongeren en volwassenen bouwprojecten uitvoert in ontwikkelingslanden. In twee a drie weken tijd helpen ze mee aan de bouw van scholen, klinieken, schoonwatervoorzieningen en huizen. Het doel van World Servants is om mensen vanuit het geloof in Jezus Christus enthousiast te maken om zich dienstbaar in te zetten in deze wereld. Deelnemers maken kennis met andere leefomstandigheden, met een andere cultuur en vaak met een andere geloofsbeleving.

Datum: 17 september 2013
Auteur: Betty Hoekstra
Foto: World Servants
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.worldservants.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: