Piet Smit gaat terug naar eerste liefde

Eerste liefde, de titel van de nieuwe CD van Piet Smit, drukt een verlangen uit om terug te gaan naar dat enthousiaste geloof van het begin. Terug naar de verwondering over wie de Here Jezus is en terug naar vertrouwen zonder vragen.

In 1989 kwam de Zuid-Afrikaanse zanger tot bekering en sindsdien verschenen er meer dan 30 albums. Voor zes ervan kreeg hij een gouden plaat en één album haalde zelfs de platinastatus, iets wat nog geen andere Zuid-Afrikaanse gospelartiest heeft kunnen evenaren.

Al die jaren is de muzikale weg van Piet Smit over toppen en soms ook door dalen gegaan. Hij zingt over de strijd die veel christenen meemaken en over de overwinning die er is voor wie volkomen op de Here Jezus durft te vertrouwen. Op zijn nieuwe album wilde Piet Smit teruggaan naar de kern van zijn geloof en naar de basis waarop dat geloof is gebaseerd: de Bijbel. Er zijn liederen over Mozes en Abraham die ondanks hun beperkingen van grote betekenis mochten zijn omdat ze op God vertrouwden. Er zijn ook liederen over de ups en downs in het geloofsleven van mensen van nu.

Niet alleen inhoudelijk, maar ook muzikaal is Piet Smit teruggegaan naar zijn eerste liefde. Waar hij vroeger grootschalige producties gewend was, ging hij nu naar Nederland om in de kleine studio van Wim Pols samen met de Country Trail Band zijn nieuwe album op te nemen. Bijna samen in een kring, elkaar inspirerend en stimulerend. Ook gastmuzikanten als planfluitiste Noortje van Middelkoop leverden een bijdrage. In Afrika werden de backing vocals opgenomen, want die moesten echt Afrikaans klinken en nog wat aanvullende instrumentale partijen.

Het resultaat is een album dat duidelijk hoorbaar met veel passie is gemaakt en dat mensen zal aanraken en bemoedigen.

‘Eerste liefde’ wordt in Nederland uitgebracht op het Living Water Music label van JQZ Muziekproducties in Kampen. Sabra in Harderwijk zorgt voor de distributie.

De CD is beschikbaar tijdens de tournee die Piet met de band in september 2013 in Nederland en België gaat doen.

Piet Smit en the Country Trail Band zijn:

· za 14 sep 2013 in Capelle a/d IJssel

· zo 15 sep 2013 in Dordrecht

· za 21 sep 2013 in Hoogstraten, België

· zo 22 sep 2013 in Drachten

· do 26 sep 2013 in Rotterdam

· vr 27 sep 2013 in H.I.Ambacht

· zo 29 sep 2013 in Koudum

Piet Smit treedt solo op:

· vr 20 sep 2013 in Hoek van Holland, 19.30 uur, Dorpskerk – Prins Hendrikstraat 191

· za 28 sep in Houten, 10.00 uur, NGK De Lichtboog, Kruisboog 22, 3994 AE. Bijeenkomst van “Het Zoeklicht.”

· za 28 sep in Piershil, 19.30 uur, Fa. Kranenburg, Sluisjesdijk 37, 3265 LH

· zo 29 sep in Hoofddorp, 9.00 uur en 11.30 uur, De Meerkerk, Bennebroekerweg 515, 2132 MD

Voor aanvangstijden en adressen zie de agenda op de website.

Country Trail Band
Country Trail Band
16-09-2013
Muziek
https://www.countrytrailband.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies