MENU
afbeelding

Platenlabel Ecovata viert 25-jarig jubileum

15 okt

Maandag vierde platenmaatschappij Ecovata haar 25-jarig jubileum. De feestelijkheden werden gehouden in The Shelter in Veenendaal. Verschillende Nederlandse gospelartiesten en medewerkers uit de christelijke muziekbranche waren aanwezig om dit feest samen met directeur Arjan van den Bijgaart en de medewerkers te vieren.

Arjan: 'Ik ben de Heer dankbaar voor de afgelopen 25 jaren. Het zijn jaren met ups en downs geweest, maar de Here heeft om er op wonderlijke wijze steeds doorgeleid. Ik heb veel mooie momenten mee mogen maken en ook heel veel moeten leren. Keer op keer was het alsof de Here tegen mij zei: "Arjen, bouw je nu aan mijn koninkrijk of aan dat van jezelf?" Dat was een terugkerende les voor mij.'

Arjan heeft ervaren dat de Nederlandse gospelmuziek de laatste jaren enorm is gegroeid. 'We zijn gezegend met zoveel talent en zoveel inzet in ons land. Ik heb gezien dat de gospelmuziek een grote zegen voor velen is geweest. De eerste cd's van Gerald Troost, die hebben ons bedrijf uit een dal gehaald. Later verschenen de platen van Kees Kraaijenoord en daarna volgden velen. Op dit moment is Sela een bekende naam, naast ook Trinity, het is bijzonder om mee te maken hoe God de muziek van al deze artiesten gebruikt.'

Op de avond zelf werden enkele duetten live gezongen, die afkomstig zijn van de unieke duetten-CD ‘Samen Sterker’ die in de 2e helft van oktober zal worden uitgebracht.
Aan deze jubileum-CD is door 22 artiesten meegewerkt die in de afgelopen jaren een speciale band met Ecovata hebben opgebouwd. Uitgever Aukelien Wierenga van uitgeverij Jongbloed presenteerde het eerste exemplaar van het bijbehorende boek 'Samen Sterker' en overhandigde dat aan Miranda Tollenaar, de initiator van het project. In het boek hebben de artiesten korte overdenkingen en studies geschreven.

Ook Matthijn Buwalda gaf een kort optreden, de dag ervoor was hij opnieuw vader geworden en dat vertelde hij dan ook vol trots. Hij zong het lied 'Auto met chauffeur' van zijn nieuwe cd en dat gaat over het verlies van en de herinnering aan zijn opa. Matthijn: 'Heel apart dat ik dit lied nu zing, als herinnering aan mijn opa terwijl ik juist gisteren zelf een zoon heb gekregen, zo vallen dingen soms samen in het leven.' Samen met Elly en Rikkert zong hij vervolgens het bijzonder nummer Moederstaal, waarbij het duo en Matthijn elkaar beurtelings toezongen.

De avond werd afgesloten met een nieuwe, jonge band: Half a Mile. Dé muzikale verrassing van 2012. Deze jonge tieners bewijzen dat je niet meer nodig hebt dan een simpele bezetting van enkele gitaren. De zangstemmen passen naadloos en de harmonie is perfect.
Half a Mile bestaat uit een groep jonge muzikanten uit het Overijsselse Sint Jansklooster. De zusjes Hanna en Susanne van Gemeren zingen al samen sinds hun jonge jaren en worden perfect aangevuld door de broers Aart en Laurens Lameris op gitaar en bas. De stuwende kracht achter de producties is topmuzikant Richard Jansen van Muziekcentrum Zwartewaterland. De band wordt aangevuld door een tweede gitarist, Nathan Jansen.

Datum: 15 oktober 2013
Auteur: Redactie christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.ecovata.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: