MENU
The Choir Company start nieuwe tour Young Messiah

The Choir Company start nieuwe tour Young Messiah

19 okt

Maarten Wassink: 'Na zes zeer enthousiaste concerten en vele positieve reacties op de "Young Messiah tour" in het najaar van 2012, zijn we heel erg blij dat we je kunnen laten weten dat er komend najaar een vervolg komt; met deze tour gaan we maar liefst naar 8 verschillende locaties.'

Naast "The Young Messiah" zal er vóór de pauze een heel bijzonder programma zijn, namelijk Dick LeMair's indrukwekkende "Impressions of a Pilgrimage".

Bijzonder is dat het concert dit jaar begeleid wordt door bekende musici als Peter van Essen (viool), Frans de Berg (toetsen), Lee Ann Vermeulen (toetsen), Aron de Lijster (basgitaar), Luca Genta (cello, tin whistle, blokfluit), Ruud van der Steen (percussie, slagwerk) en Dick Le Mair (vibrafoon, percussie, slagwerk).

In 1741 schrijft Georg Friedrich Händel een oratorium dat "Messiah" heet. De Messiah is één van de populairste werken in de klassieke muziek en is een absoluut meesterwerk.

In 1979 kwam de Engelse componist-arrangeur Tom Parker met een moderne bewerking; koor en orkest werden daartoe aangevuld met moderne solisten en een ritmesectie. “The Young Messiah”, uitgevoerd door The New London Chorale en Madeline Bell, Vicky Brown, George Chandler en Steve Jerome als solisten werd een wereldwijd succes. Ook in 2013, meer dan 30 jaar later, is het project nog steeds ongekend populair.

Na zes volle zalen in het najaar van 2012 kunt u The Young Messiah opnieuw live beleven. The Choir Company nodigt u van harte uit om het aansprekende verhaal over het leven van Jezus Christus, de Messias: Zijn verschijning op aarde, Zijn lijden, sterven en opstanding te komen beluisteren. In elke concertplaats staat een Choir Company projectkoor klaar- enthousiaste zangers en zangeressen uit alle delen van het land die, samen met de solisten, op hoog niveau de bekende liederen als “Every Valley”, “Unto Us A Child is Born”, “I know that My Redeemer Liveth” en het majestueuze “Hallelujah” zullen laten klinken.

Gedurende de eerste helft van de avond kunt u genieten van Dick Le Mair´s unieke `Impressions of a Pilgrimage` waarin u als luisteraar meegenomen wordt op reis langs de pelgrimsweg naar Santiago de Compostella. Al eeuwenlang verlaten pelgrims hun vertrouwde omgeving om, los van alles wat hen bindt, zichzelf en God te vinden. Muzikale indrukken voeren u mee vanaf het eerste aarzelende besluit om de reis te gaan ondernemen langs verschillende plekken en door zoveel emoties tot aan het eindpunt, de kathedraal van Santiago, waar het orgel klinkt en de reiziger het gevoel krijgt ´thuis´ te zijn gekomen bij zichzelf en bij God.

Het concert wordt begeleid door bekende musici als Peter van Essen (viool), Frans de Berg (toetsen), Lee Ann Vermeulen (toetsen), Aron de Lijster (basgitaar), Luca Genta (cello, tin whistle, blokfluit), Ruud van der Steen (percussie, slagwerk ) en Dick Le Mair (vibrafoon, percussie, slagwerk).

Data, tijden en locaties:

vrijdag 8 november 19.30 uur Het Lichtpunt Zutphen
zaterdag 9 november 19.30 uur Breepleinkerk Rotterdam
vrijdag 15 november 19.30 uur Zuiderkerk Hilversum
zaterdag 16 november 19.30 uur Goede Herderkerk Hoogeveen
vrijdag 22 november 19.30 uur Ontmoetingskerk Waddinxveen
zaterdag 23 november 19.30 uur Grote Kerk Vriezenveen
vrijdag 29 november 19.30 uur De Fontein Nijkerk
zaterdag 30 november 19.30 uur De Fontein Zwolle

Kosten: (excl. €2 reserveringskosten)

Kaarten voor volwassenen kosten € 15,00
Kaarten voor kinderen (t/m 12 jaar) kosten € 7,50

Datum: 19 oktober 2013
Auteur: Redactie christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.choircompany.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: