MENU
Christelijke oudejaarsconference met Rob Favier

Christelijke oudejaarsconference met Rob Favier

05 nov

De christelijke tv-zender Family7 komt vanaf dit jaar met een oudejaarsconference. De aftrap is met een conference van cabaretier Rob Favier. De conference wordt opgenomen op 20 december en wordt op oudejaarsavond uitgezonden.

Directeur Dolf van de Vegte: “Het is in Nederland een gebruik om een conference uit te zenden, en dan past het op een christelijke familiezender om in een gezellige familieavond te voorzien.”

“Vroeger hadden we een Wim Kan en daar genoot iedereen van. Als christenen hebben we een enorme creatieve bron en we moeten vanuit die Bron worden geïnspireerd. God is ook een God van humor, daarom wil Family7 met deze avond een verantwoord avondje familieplezier op de buis brengen”, zegt de Family7-directeur.

Van de Vegte loopt al langer met het idee van een jaarlijkse conference in zijn hoofd: “Het is al een lang gekoesterde wens. Vorig jaar hebben we het geprobeerd met een Amerikaanse stand-upcomedian, maar je merkt dat de Amerikaanse grappen niet altijd aansluiten bij het Nederlandse publiek. Het is een ander soort humor. Daarom hebben we begin dit jaar Rob Favier gevraagd of hij het zag zitten om een oudejaarsconference te maken.”

Rob Favier heeft er veel zin in: “Al vanaf het begin van dit jaar ben ik bezig met een lijstje om de belangrijke gebeurtenissen bij te houden. Inmiddels is dat natuurlijk al verwerkt tot een conference waar ik nog aan het bijschaven ben”. Over de inhoud van de conference wil de christelijke cabaretier nog niet veel kwijt: “Het moet wel een verassing blijven wat er gaat komen, maar de naam van de voorstelling kan ik alvast verklappen: ‘Zo waarlijk helpe ik God almachtig’.”

Op 20 december wordt de conference opgenomen in theater De Lampegiet in Veenendaal, dat kan natuurlijk niet zonder publiek. Daarom nodigt Family7 iedereen uit om de opnamen bij te wonen. Kaartjes kosten slechts 15 euro per persoon “Als je bij de opname bent kun je dubbel genieten: een keer in het theater en een keer achter de tv. Voor maar weinig geld heb je een heerlijk avondje uit voor het hele gezin”. Van de Vegte doet ook een oproep om dit initiatief samen te dragen: “Zo’n avond amusement kost veel geld, en met een volle zaal kunnen we een deel ervan financieren”.

Family7 nodigt iedereen uit om op 20 december naar de oudejaarsconference van Rob Favier te komen, kaarten kunnen voor slechts 15 euro worden besteld op www.delampegiet.nl

Datum: 5 november 2013
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.robfavier.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: