Twintig diepwaterputten in vier jaar tijd

Donateurs van GAiN Water for Life hebben in vier jaar tijd 20.000 mensen toegang tot schoon drinkwater gegeven. Sinds 2010 zijn er twintig waterputten gerealiseerd door particulieren, bedrijven, kerken en scholen in Benin, Togo en Tanzania.

Projectleider Freek de Vries: “Afgelopen zomer was ik op projectbezoek in Tanzania. Terwijl ik bij een modderpoeltje stond, zag ik de dagelijkse realiteit; bij gebrek aan beter verzamelen de mensen dit ziekmakende grondwater om te drinken. Dit kan echt niet, maar miljoenen mensen hebben geen alternatief.”

“Mijn droom is dat we als GAiN Nederland één boorteam fulltime aan het werk kunnen houden. Dat betekent dat er dan jaarlijks genoeg fondsen binnenkomen voor ruim twintig diepwaterbronnen (Eén diepwaterput kost € 7500). Een uitdaging, maar elke financiële bijdrage vanuit Nederland heeft een grote impact daar. Dat is waar ik me, samen met vele anderen, voor in wil zetten,” aldus Freek.

GAiN is bijzonder blij dat Nederlanders ‘schoon water doneren’. Het product ‘Water for Life’ is aanspreekbaar omdat schoon water een basisbehoefte is, omdat het concept van diepwaterbronnen vrij uniek is, de aantallen compact zijn en er een sterke link is met het evangelie middels de Jezus-film.

Jairo Pijnacker Hordijk

08-11-2013
Hulpverlening
https://www.gainhelpt.nu/water

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies