MENU
Zoeklicht stopt met jongerenwerk

Zoeklicht stopt met jongerenwerk

27 dec

Stichting Het Zoeklicht gaat niet verder met het jongerenwerk, waarmee het een aantal jaar geleden (opnieuw) begonnen is op initiatief van Jacques Brunt. 'Binnen Het Zoeklicht is aandacht voor verjongen van onze achterban', schreef de nieuwe directeur Frits Boekhoff afgelopen weekend naar alle medewerkers.

'Maar wij denken dit beter te kunnen bereiken door eerst de veertigers en vijftigers te bereiken. Daar zal de komende tijd de focus op liggen. Dit betekent een koerswijziging.' Om die reden is het arbeidscontract van jongerenwerker Ruben Hadders niet verlengd en is hij sinds deze week dus niet meer officieel in dienst van Het Zoeklicht. Hij moet op zoek naar ander werk.

Meer dan twee jaar lang heeft hij met heel veel plezier gewerkt aan een basis binnen Het Zoeklicht om jongere generaties te bereiken met de Maranatha-boodschap. De boodschap dat God een hoopvolle toekomst voor ons heeft voorbereid! Een boodschap die ons de onuitsprekelijke schoonheid en grootheid van God laat zien en die van onschatbare waarde is voor jongeren en ouderen.

Ruben: 'Helaas zijn heel veel twintigers en dertigers nog onbekend met de Maranatha-boodschap, zoals die een eeuw geleden op eigentijdse wijze in Nederland onder de aandacht werd gebracht door de bekende evangelist Johannes de Heer (oprichter van Het Zoeklicht en van de NCRV). Daarom zijn we een jaar geleden begonnen met Re/. Want de Maranatha-boodschap is een bemoedigende boodschap juist ook voor mijn tijd en mijn generatie!

Niets liever wil ik mijn generatie bereiken met het Evangelie. Dat is ten diepste God zélf, Hij zélf is het goede nieuws! Daarom ben ik een jaar geleden, met hulp van enkele goede vrienden in het christelijke werk, begonnen met Re/ - een platform voor met name christelijke twintigers, een doelgroep waar relatief weinig voor gedaan wordt en die ook moeilijk te bereiken is (meer dan de helft gaat niet naar een kerk). Door eigen activiteiten (studiedag, outdoorweekend, jongerenreis) en spreekbeurten, is er persoonlijk contact opgebouwd met enkele tientallen jongeren.

Of en hoe het verder gaat met Re/ is op dit moment nog niet bekend. Wat ik wel weet is dit: het ploeteren en pionieren zal doorgaan. Stoppen is simpelweg geen optie, want ‚waar het hart vol van is’ Het bloed kruipt waar het niet gaan. Jaap Bönker (met wie ik afgelopen zomer een onvergetelijke jongerenreis naar Israël en de Palestijnse gebieden mocht leiden) en ik hebben daarom besloten invulling te geven aan dit werk middels een nieuwe, nog op te richten stichting. Mogelijk dat Re/ via deze weg voortgezet zal worden, hierover gaan wij binnenkort in gesprek met Het Zoeklicht.

De warme band met Het Zoeklicht blijft. De organisatie is in de afgelopen eeuw een grote zegen geweest voor de christelijke wereld. Ik hoop dat zij dat ook zal mogen zijn in deze nieuwe eeuw. Ik wens Frits Boekhoff en al mijn ‚oude collega’s’ (hij is dubbelzinnig, ik geef toe) veel wijsheid en zegen in hun werk.'

Datum: 27 december 2013
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.zoeklicht.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: