Studenten helpen om Jezus te vinden met Project-U

Vier dagen lang meekijken en meedoen bij het werk onder studenten dat StudentLife iedere dag doet. Dat is Project-U, dat plaatsvindt van 5 tot 8 maart in Utrecht. De reden? Slechts tien procent van de vijfhonderd Utrechtse studenten die StudentLife-medewerkers afgelopen najaar spraken, zegt christen te zijn.

Dit terwijl veel studenten wel openstaan voor een goed gesprek over zingeving en geloof. Medewerkers van StudentLife investeren in deze studenten en nodigen christenen uit om tijdens Project-U mee te doen. Marc Elders, studentenwerker in Utrecht, legt het project uit: “In deze halve week willen we mensen uitdagen om met ons mee te doen bij het delen van het evangelie op de campus. Niet op een zeepkistje, maar gewoon in een open gesprek met studenten.” In gesprek zijn met studenten over God en geloof voelt niet als een verplichting. Marc: “Ik kan echt genieten van een goed gesprek met een student. Ik merk dat het gesprek hen goed doet, want ondanks dat ze er wel voor openstaan hebben ze maar weinig van dit soort gesprekken.”

Het programma van Project-U loopt van woensdagochtend tot zaterdagmiddag. “Veel christenen vinden het spannend om in gesprek te gaan over Jezus met mensen die Hem nog niet kennen. Daarom is er tijd voor training over onderwerpen als luisteren en je getuigenis delen,” vertelt Marc. Daarnaast is er uiteraard iedere middag veel tijd om de Utrechtse studenten te ontmoeten.

StudentLife verlangt naar een beweging van studenten die geloven in Jezus en Zijn verhaal bekend willen maken. Iedere christen die daar ook naar verlangt, kan zich aanmelden voor Project-U. “Deelname aan Project-U is vrijblijvend, maar we hopen dat er ook deelnemers zijn die zullen ontdekken dat ook zij geroepen zijn voor dit werk.” Aanmelden is mogelijk via www.studentlife.nl.

StudentLife is onderdeel van Agapè. Medewerkers van Agapè delen hun geloof en leven met anderen vanuit hun passie voor Jezus Christus. Agapè is een internationale en interkerkelijke beweging van mensen die de Grote Opdracht helpen vervullen. Die opdracht is: het evangelie bekend te maken aan alle mensen. In Nederland heeft Agapè ongeveer 85 medewerkers.

Marc Elders
Agape
10-01-2014
Jongeren
https://www.agape.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies