MENU
Project in Ghana speciaal voor leerkrachten

Project in Ghana speciaal voor leerkrachten

18 jan

De christelijke organisatie World Servants organiseert in de herfstvakantie van dit jaar een project speciaal voor leerkrachten. De reis vindt plaats van 11 tot 27 oktober in Ghana. De Nederlandse deelnemers vormen samen met Ghanese leerkrachten een groep. Naast dat ze gaan bouwen, gaan ze ook met elkaar in gesprek over bijvoorbeeld lesmethoden. Met de reis kunnen de Ghanese en de Nederlandse leerkrachten van elkaar leren.

Het project zal plaatsvinden in Nakpanduri, een dorp in het noorden van Ghana. Leerkrachten aan het basis-, voortgezet en het beroepsonderwijs n studenten aan de Pabo of een andere docentenopleiding kunnen mee. Ze vormen een groep met docenten van de lokale Primary School (basisschool) en de Junior High School (voor 12 tot 14 jaar). Door het geven van feedback en het houden van intervisiegesprekken wordt er van elkaar geleerd. Daarnaast bouwt de groep aan drie klaslokalen van de Junior High School en bereiden ze een dramastuk voor met de kinderen dat uiteindelijk opgevoerd wordt voor de ouders. Op 27 februari aanstaande organiseert World Servants een informatie-avond over dit project op de Evangelische Hogeschool in Amersfoort.

World Servants wil bouwen aan verandering; zowel in ontwikkelingslanden als in Nederland. Deze christelijke organisatie doet dit door jaarlijks ongeveer 700 jongeren en volwassenen uit Nederland uit te sturen naar ontwikkelingslanden. In twee drie weken tijd helpen ze mee aan de bouw van scholen, klinieken, schoonwatervoorzieningen en huizen. Het doel van World Servants is om mensen vanuit het geloof in Jezus Christus enthousiast te maken om zich dienstbaar in te zetten in deze wereld. Deelnemers maken kennis met andere leefomstandigheden, met een andere cultuur en vaak met een andere geloofsbeleving.

Datum: 18 januari 2014
Auteur: Betty Hoekstra
Foto: World Servants
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.worldservants.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: